Tijdelijke afsluiting verbindingsweg bij Cranenburgsestraat

GROESBEEK – Omdat er de afgelopen dagen iedere ochtend vele doodgereden padden werden aangetroffen, is het verbindingsweggetje tussen de Cranenburgsestraat en de Ketelstraat vanaf vrijdag 17 maart tijdelijk afgesloten gedurende de avond en nacht.

De afsluiting geldt tussen 19:00 uur en 08:00 uur. Vrijwilligers uit de buurt zullen de door de gemeente geplaatste hekken open en dicht zetten. Het zijn vooral padden, maar ook wel bruine kikkers, die massaal het klinkerweggetje oversteken op weg naar het water waarin ze zich voortplanten.

Paddenmannetjes hebben de gewoonte om op de weg te blijven zitten in afwachting van een passerend vrouwtje waarmee ze kunnen paren. Het risico om te worden overreden is dus erg groot. Hopelijk kunnen in de toekomst faunavoorzieningen onder de weg worden aangelegd, maar tot die tijd is afsluiting van het weggetje voor autoverkeer noodzakelijk.

De maatregel duurt hooguit 2 weken, dan is de paddentrek weer voorbij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kwak Kwak

365 dagen per jaar veeg ik mijn oprit, zet de buitenlamp aan, de voordeur op een kier, wachtend op dat ene lieve vrouwtje die niet te veel kwaakt maar juist in beroering raakt.
Moet ik ook een tunneltje graven?

De Kuier.

Goed nieuws voor de pad-jakkers.

wpDiscuz