Opruimactie in Groesbeek op Landelijke Schoonmaakdag

GROESBEEK – Zaterdag 25 maart is het Landelijke Schoonmaakdag. Op deze dag worden in het hele land initiatieven genomen om onze leefomgeving schoner en dus mooier te maken.

Om ook in de gemeente Berg en Dal hieraan mee te doen heeft de lokale partij VOLG het initiatief genomen om ook hier een grote schoonmaakactie te organiseren. Het verzamelpunt is bij het gemeentehuis in Groesbeek. Hier worden de vrijwilligers tussen 10.15 en 10.30 uur ontvangen. Na de gezamenlijke aftrap trekken de verschillende groepen door het hele dorp. Uiteindelijk is het doel zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen.

De gemeente Berg en Dal stelt de prikkers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Daarnaast zorgt zij ervoor dat het opgehaalde vuil weer afgevoerd wordt. Om een zo groot mogelijk resultaat te hebben is iedereen van harte welkom om mee schoon te maken. De actie eindigt tussen 12.30 – 13.00 uur met het gezamenlijk eten van een welverdiende lunch.

Aanmelden kan via Facebook: “Schoonmaakdag VOLG”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet.

Dan kunnen ze op de Schrouwenberg, bij Peter en Marietje, beginnen.
Want daar was het ook weer raak afgelopen weekend.

Martien

Geweldig initiatief. Ik loop regelmatig mijn ‘eigen rondje’. Werkelijk ongelooflijk wat er op straat en inde vrije natuur aan afval wordt achtergelaten. Blijf toch van mening dat ook de gemeente en provincie hier veel meer initiatief en actie kunnen ondernemen. Met meldingen van zwerfafval wordt vaak aantoonbaar niets gedaan. Ook de provincie – de enorme hoeveelheden afval langs bijv. Nijmeegsebaan zijn hier een voorbeeld van- neemt te weinig verantwoording.
Een enorme verloedering. Ook verenigingen en inwoners zelf kunnen allemaal hun steentje bijdragen door een handje te helpen. Bijvoorbeeld door het schoonhouden van de eigen straat. Kleine moeite; groot resultaat.

HENK

Heel simpel, gewoon je rotzooi mee naar huis nemen in een blauwe zak stoppen en aan de weg zetten. Helaas snappen veel mensen dit niet. Wat is het makkelijk om het raampje open te doen en hoppa daar gaat de troep. Blijft toch bizar dat we met zijn allen weten dat als het zo doorgaat we allemaal er onder gaan lijden. Erger me kapot aan al die troep. Kunnen wel campagnes houden maar iedereen moet zijn eigen zooi opruimen.

wpDiscuz