Pluryn wil woningbouw op DAC-terrein Groesbeek

GROESBEEK – Pluryn is van plan om het DAC-gebouw aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek te slopen en op dat terrein zo`n 20 grondgebonden woningen te bouwen met ontsluitingsweg.


Het DAC-terrein in Groesbeek.

Ook voor de Pluryn-locaties aan de Kasteelhof (2 en 4) en Hoflaan (74 en 76) in Groesbeek komt er mogelijk een wijziging van de bestemming. Die wordt omgezet naar wonen. De woonagenda laat zien dat er nog ruimte is voor 30 woningen. De ruimte zit echter wel in de kern Groesbeek en er moeten sociale huurwoningen komen.

Mogelijk ook oude school gesloopt

De activiteiten in het dagactiviteitencentrum (DAC) zijn in de praktijk al weg. Op het terrein staat het DAC-gebouw, een kantoor van Pluryn, Pluryn-woningen en de oude Adelbrechtschool. Het kantoor en de Pluryn-woningen blijven in ieder geval staan. In één optie blijft ook de school staan, maar in andere opties wordt dat gebouw gesloopt. Plan is om 20 woningen te bouwen en één woongebouw te reserveren voor cliënten van de zorginstelling. Het moet een groene wijk worden en het college ziet lever geen aansluiting aan de Molenweg.

Kasteelhof en Hoflaan

Voorwaarden voor de functieverandering van de gebouwen op de locaties Kasteelhof en Hoflaan is dat er geen sprake mag zijn van kamerverhuur. Hier moeten eengezinswoningen of appartementen komen. Aan de Hoflaan is een twee-onder-één-kapper of een vrijstaande woning mogelijk.

Hoe verder?

Pluryn en de gemeente Berg en Dal gaan in gesprek met elkaar om te komen tot een stedenbouwkundig plan. Tevens wil men gelijk een stuk van de Molenweg en Zevenheuvelenweg verbeteren. Omwonenden zullen zo snel mogelijk bij het proces worden betrokken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Onbekend

Gaat er weer een prachtig pand verloren

Oud medewerker GB tehuizen.

Wat een kapitaalvernietiging met name het DAC. Menige sociale instelling zou hier zijn vingers bij aflikken. Een gebouw, gebouwd van gemeenschapsgeld. En zomaar weer in de projectontwikkeling doen. Hoe is dit mogelijk, overheid hou hier toch eens controle op.

berry

Denk ook aan het verkeer. Ik zou een rotonde maken van de huidige t-kruising (Molenweg-Cranenburgsestraat) en een weg realiseren tussen de Cranenburgsestraat/Molenweg en de Zevenheuvelenweg (school slopen). Hierdoor ontlast je een deel van de Molenweg/Dorpstraat en spreid je het verkeer beter door het centrum. Ook kun je de wijk Stekkenberg beter bedienen.

Loesje

Blijkt toch een hele kunst tegenwoordig om is gewoon iets te laten hoe het is.

Vraag me af hoe het kan dat pluryn zoveel geld heeft , die bouwen maar en bouwen maar komt geen eind aan..

wpDiscuz