Lezing: “De Groesbeek, van bron tot monding”

GROESBEEK – Gasterij ‘t Groeske organiseert op zaterdagmiddag 25 maart van 14.00 tot 15.00 uur een prachtige lezing over de beek de Groesbeek (‘t Groeske).

Gastspreker is historicus René van Hoften die de luisteraars meeneemt in het rijke verleden van de beek die zijn oorsprong heeft in het centrum van Groesbeek.

De beek stroomt nu weer bovengronds door een nieuwe bedding naar het oosten (uniek in Nederland!) en gaat in Duitsland samen met de Kranenburger Bach om uit te monden in het Meertje in Nijmegen. René van Hoften illustreert zijn verhaal rijk met historische dorpsbeelden en verhalen over Groesbeek, Wyler, Persingen en andere dorpen en gehuchten in het stroomgebied van de Groesbeek.

De lezing wordt om 14.00 uur gehouden in Gasterij ‘t Groeske aan de Stationsweg 9 in Groesbeek. Tijdens en na de lezing is er alle ruimte voor vragen en gesprek. De entree bedraagt € 3,50 en is inclusief een kop koffie of thee met gebak.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lezing: “De Groesbeek, van bron tot monding”

Reageren is niet toegestaan.