Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Groesbeek-De Horst

GROESBEEK-DE HORST – Op woensdag 29 maart verrast het Oranjefonds Dorpshuis De Slenk met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000,-.

Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Groesbeek. In het postcodegebied waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

De buurt

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Jeugdbios

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000,- te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden. Op De Horst zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een jeugdbios en een PC café inrichten”, zegt men bij Dorpshuis De Slenk. “Daarnaast kunnen we ook de theetuin afmaken waar op 11 maart mee begonnen zijn. Iedereen is welkom!”.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

U bent van harte welkom om 29 maart om 11:00 uur aanwezig te zijn bij De Slenk aan de Reestraat 2.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Groesbeek-De Horst

Reageren is niet toegestaan.