[Foto’s] Uitslag Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2017

GROESBEEK – Zaterdag was de 14e editie van de Verlichte Halfvasten Optocht (VHO) door Groesbeek.


Winnaar bij de praalwagens. Foto en rechten: Iris Roselie.

Het is de laatste keer dat men nog even vol trots de wagen aan het publiek kan laten zien. Ditmaal met de vele lampjes.

De deelnemers, in totaal zo`n 90 groepen, kwamen uit tientallen verschillende dorpen. De route van de optocht begint halverwege de Gooiseweg in Groesbeek en loopt via de Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg door het centrum van Groesbeek en gaat vervolgens rechtsaf de Cranenburgsestraat op.

Aansluitend op de optocht vond de prijsuitreiking plaats in De Linde aan de Cranenburgsestraat, met als afsluiter in alle zalen een Mega Halfvasten Spektakel.

Uitslag Verlichte Halfvasten Optocht 2017 (14e editie)
Groepen:
01. C.V. De Biermuggen – Nijntje in het Groesbeeks, welk verhaaltje is de volgende in deze reeks?
02. C.V. Nor Venant – Het is te gek the Chipmucks live ien Gruusbek!
03. B.C. Last Moment – Wie wil er een bird?

Prinsenwagens:
1. C.V. De Feestneus

Praalwagens:
01. CV Binnedur – Wisseling van de wa.cht: Neeje gruupkes mè alde schlagers grootgebracht!
02. C.V. Bej Mekoar Gerapt – Vur `t circus get gen man mer van huus Dorum brenge wej ut bej de minse thuus
03. C.V. De Stumpers – Oldtimers van de optocht (33 jaar bestaan)
04. C.V. Net Uutgebloazen – Pokemon hype zurgt vur virtuele pret, ok ien LICHTOPTOCHT jagers met virus besmet.
05. C.V. De Niksnutters – Stoplichten ien terp uut het verkeer als enne trein veruut
06. C.V. Altied Schik – Het buiten spelen is van de baan en het gamen is aan
07. C.V. Kiek Ma Dan Kun Je Altied Nog Zien – Stripfiguren
08. C.V. Goed Gek – Bed and breakfast ien de pastorie
09. Dijenkletsers – Sneeuwwitje
10. B-Good – Goldmine!
11. C.V. Now Toch Aecht Un Poar Moije – Prinses Ummenie is Dien-nie


Foto’s met dank aan Iris Roselie!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Alle winnaars…..proficiat..😎

stom

Ik vond de wagens erg mooi.Maar de herrie kan iets minder 🙁

Neulert

Tja, op deze site veel Wilders en de kennelijke wens naar de joods-christelijke identiteit. Half Vast past niet in deze identiteit. De afgelopen 1600 jaar was vasten, NIET zuipen, zelfs GEEN alcohol, NIET feesten, spaarzaam eten en 40 dagen je gemak houden., te beginnen op Aswoensdag tot aan 1e Paasdag. De afgelopen paar jaar is dit doorbroken door deze kabaal-optocht. Jammer dat ik nu de Joods-Christelijke niet hoor……..???

Jos Janssen

Binnedur namens De Natte Trop hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie

JanR

Vanuit de Nw.Drulseweg was er alleen maar HERRIE te horen, in ieder geval geen carnavalsmuziek. Waarom kwamen er na 23.00 uur nog wagens met ‘t geluid aan nog door Groesbeek. Is er zoveel rotzooi gemaakt?
Dit is geen recalme voor de VHO.

splinter

Wat maakt dat uit die herrie en rotzooi .
Zijn er een paar beter van geworden en wij de lasten .
Zullen wel duimpjes komen

De Kuier.

Ja…Splinter….die komen er…..Net een rondje gewandeld ..zelfde route van gisteravond. Een zooittje is er van gemaakt. Fietsers kunnen beter een andere route nemen de eerste weken. Kansloos hebben ze het achter gelaten. Ook al spullen van wagens afgebroken en in de struiken gedumpt.Dit zal de komende jaren ( helaas) niet anders zijn. Dit is de laatste optocht in deze regio…en dan komt de jeugd los. Nogmaals…KANSLOOS.😳

////

Hoezo wordt er altijd zo veel geklaagd als er iets wordt georganiseerd dat het misschien joun muziek smaak niet is oké dat kan maar blijf er niet eindeloos over klagen. En om te zeggen dan komt de jeugd los is helemaal onzin omdat er een klein groepje is die rommel maken moet je maar de jeugd daar verantwoordelijk voor houden

De Kuier.

//// @ ja de jeugd….(over muziek hoor je me niet. ) meeste deelnemers komen van optocht Afferden. Zuipen zich helemaal vol staan nog voor t ophalen v startnr Lazerus op parkeerplaats. Gaan dan verder met zuipen…want je moet iets..totdat je rond de klok v 22.uur naar binnen kunt om dan ..ook daar verder te gaan met zuipen. Ik blijf erbij…kansloos..en uizonderingen hou je altijd…alaaf.

ex - kijker

Zo jammer dat zo,n mooie optocht zo,n bittere nasmaak krijgt! Veel stoepen kan je beter met de hond nu voorlopig vermijden met dat vele fijne glas van die kleine flesjes. De herrie is nog niet zo Asociaal hard geweest dan dit jaar wat overigens door de zeer nalatige organisatie voorkomen had kunnen worden! Sommige wagens produceerde zoveel geluid dat je hele lichaam/organen letterlijk dreunen, en da,s toch niet normaal lijkt me. Zoals gezegd een hele mooie optocht! maar voor mij mag het de laatste zijn helaas. Erg Jammer hoe het op deze wijze gaat!

Anouk

Er had ook gewoon meer handhaving moeten zijn. Bij de finish voorbij …hup muziek uit….tot 23 uur werd er nog met keiharde muziek rondgereden. Tot op de Nijmeegsebaan! Onbegrijpelijk! Met de optocht op carnavalszondag staat de politie net voorbij de Hoeve al te controleren…..maar nu laten ze het gaan. Het hele dorp is een puinhoop! Waar kan ik mijn bandenrepratie declareren?

groesbeek

is een drama niet alleen stopen ook planten oa.bij van kesteren moesten t ontgelden bij ons verkeersborden en.verlichting gejat naast alle.troep die ze.achterlieten ..dan de herrie was geen varnavals muziek maar.een grote house party als men op deze manier de.grootste wil worden slaan ze de.plank flink mis .overal uit t dorp hoor je.klachten was.echt niet normaal van mij mag deze.optocht de.laatste zijn en er.zullen er na gister velen net.zo over denken .
helaas krijg je van de organistie te horen dat ze niets kunnen doen .. trek conclusie en stop er.dan mee

groesbeek

wat de muziek betreft reed om 2330 nog wagen met zeer harde muziek extra rondje
daarna om 01.15 nogmaals een

bewoner

Het is een kunst om zonder lekke band over de Hulsbroek en Cranenburgstestraat te fietsen! Wat een glaswerk. En dan is er nog het nodige overige zwerfvuil. … Jammer hoor

Neulert

Nou als ik alle reacties lees dan gaan er komend jaar een hoop bezwaar aantekenen tegen deze optocht….

Groesbeker

ik heb vanmorgen een melding van overlast gedaan bij de gemeente. Blijkbaar ben ik niet de enige! Het is een grote schande hoe de route erbij ligt, fietsers, wandelaars en honden hebben veel overlast van al het glas dat her en der is weggegooid naast al het andere dat gewoon van de wagens is afgegooid. Schandalig. Om de optocht weer in positief nieuws te brengen zal de organisatie zich eens flink moeten beraden op een alcoholverbod, meer verplichte begeleiding en een alcoholcontrole bij de start! Dit is zeer slechte promotie voor Groesbeek!

Henk B

Twee dagen na de veldslag wordt er geveegd. Helaas alleen de rijbaan. Voetpad en fietspad voor de aanwonenden. Goed over nagedacht.
Plantsoenen liggen vol glas en planken e.d.. Zal wel weer een ander komen doen.

kiezer 2014

Voor mij is het nu wel klaar.
Best een mooi idee deze optocht en het zou ook voor iedereen mooi en gezellig kunnen zijn.
Echter de organisatie laat nu al jaren achter elkaar zien dat zij geen grip hebben op het wangedrag van foute deelnemers.
Mensen klagen volstrekt terecht, het geluid, de muziek, gedrag op wagens en de troep die zij achterlaten; NIET NORMAAL!
Einde vergunning voor deze organisatoren, het is klaar!

Van steen

Schandalig. En niet alleen de groepen maar ook sommige mensen die langs de kant staan die er echt een zooitje van maken.

Jean-Paul

Het geluid vond ik nog niet zo erg maar al dat glas ……….! Gevaarlijk en niet nodig.

wpDiscuz