Groesbeek krijgt eigen dorpsquiz: Groesbeekse Kwis

GROESBEEK – We zijn er een beetje vroeg bij, maar dan kan het vast in de agenda gezet worden. Op 25 november 2017 is er in De Comm een Groesbeekse Kwis.

De “Kwis”

Het doel van de ‘Groesbeekse Kwis’ is om inwoners van Groesbeek een onvergetelijke en gezellige winteravond te bezorgen. Het is een spel waarbij in teamverband een vragenlijst ingevuld moet worden. Veel vragen hebben op de een of andere manier betrekking op “iets Groesbeeks”, maar ook algemene vragen zullen in het quizboek staan. Het quizboek bestaat uit 10 hoofdstukken met zo’n 20 vragen per hoofdstuk.

Inschrijfmiddag

Op zondag 1 oktober is er van 14:00 tot 18:00 uur in Café De Comm aan de Dorpsstraat 12 in Groesbeek een feestelijke inschrijfmiddag. Inwoners van Groesbeek, Groesbeek-De Horst en Groesbeek-Breedeweg kunnen zich inschrijven. De inschrijfmiddag zal muzikaal opgeluisterd worden. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- per team.

Variatie aan onderwerpen

De samenstelling van een team is natuurlijk van wezenlijk belang bij het beantwoorden van de vragen. In het quizboek zijn hoofdstukken over ‘Groesbeek 2017’ en over ‘Mooi Oud Groesbeek’. Maar ook hoofdstukken over sport en muziek. Niet alleen over Groesbeekse artiesten of sporters, maar ook algemene vragen zullen opgenomen worden in het quizboek.

Quizavond

De Groesbeekse Kwis start op zaterdag 25 november tussen 18:00 en 18:30 uur met het ophalen van het Kwisboek in Café de Comm. Het Kwisboek kan per hoofdstuk verdeeld worden onder de teamleden op het adres van de teamleider. Enkele teamleden zullen ook tijdens de quizavond op pad moeten voor een geheime opdracht. Alle middelen zijn toegestaan om aan de antwoorden te komen.

De uitslag. Wie wordt de “Slimste van Groesbeek”?

De uitslag zal op zaterdagavond 16 december vanaf 20:30 uur in Zaal Verhoeven aan de Pompweg 2B in Groesbeek bekend gemaakt worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Deze avond zal muzikaal opgeluisterd worden door Johnny Romein, bekend als ‘De Vrolijke Koster’. Naast het prijzengeld mag het winnende team zich een jaar lang ‘Slimste Van Groesbeek’ noemen.

Donatie aan goed doel

Er wordt een donatie gedaan aan een Groesbeeks goed doel. Het bedrag en het Groesbeekse goede doel worden tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt. Belangrijk is om nu een team samen te gaan stellen voor deze eerste echte Groesbeekse Kwis! Wilt u meer info, ga dan naar www.groesbeeksekwis.nl of kijk op de kersverse Facebookpagina van het evenement.

De Groesbeekse Kwis is een initiatief van dansschool- en zaalhouder Hans Verhoeven. Het organisatieteam bestaat verder uit Willy Claus, Theo en Wilma Giesbers, Fred Sanders, Joop Verstraaten en Andrew Helder.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeek krijgt eigen dorpsquiz: Groesbeekse Kwis

Reageren is niet toegestaan.