[Foto’s/ Update] Spoorlaan-soap: weg ligt 40cm lager

GROESBEEK – Door de nieuwbouw van de Aldi en Jan Linders op het voormalig ZOMA-terrein aan de Spoorlaan in Groesbeek is de weg 40 centimeter lager komen te liggen.

Rechts de helling, links komen traptreden. Bewoners zagen het liefst dat de hele stoep zo wordt als het rechter gedeelte. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Ook bij de toekomstige parkeergarage is men flink aan het graven geweest. Dat is vanwege het hoogteverschil nodig omdat de auto’s anders de parkeergarage niet in kunnen.

Entree complex Spoorzicht

De nieuwe situatie heeft gevolgen voor de entree van het tegenover gelegen appartementencomplex “Spoorzicht”, waar oudere mensen wonen. Het stukje stoep voor de entree sloot eerst direct aan op het trottoir langs de Spoorlaan (zie foto van Google Maps). Daar is nu dus tijdelijk geen sprake meer van.

Supermarkt dichtbij

Ouderen staan maandag nabij het complex en kijken naar de bouw. Dat doen ze wel vaker, met een kritisch oog. Ze vinden dat het toch wel mooi wordt. “Het is ook wel handig om een supermarkt zo dicht bij te hebben”, zegt er een. De opening is medio mei. Als we vervolgens beginnen over de nieuwste soap, de Spoorlaan die lager ligt, is aan de gezichten te zien dat ze daar ook wel wat van vinden.

“Traptreden? Gewoon een kleine helling”

De gemeente Berg en Dal wil het probleem voor de bewoners van Spoorzicht in ieder geval oplossen door voor een gedeelte traptreden en een ander gedeelte een helling aan te leggen. Dat zien de bewoners niet zitten. “Geen traptreden. Alleen een helling direct vanaf de entree naar de stoep is veel logischer. Dan loopt het een beetje af, maar zo steil is dat niet”, aldus een bewoner. Dat zou voor alle Spoorzicht-bewoners de meest veilige oplossing zijn, denkt hij. Men was al in gesprek met de gemeente hierover en vandaag blijkt dat er toch traptreden (aan de linkerzijde als je voor de ingang staat) én een helling (rechterzijde) komen. Het werk is inmiddels gestart.

Vragen van de VVD, geheimhouding?

Maar buiten het ongemak van die bewoners om, is er misschien nog wel een heel ander probleem. Mechteld ten Doesschate van de VVD heeft vragen gesteld, omdat men er vanuit gaat dat het hier om een flinke fout gaat tijdens de bouw. Vraag is, als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, welke gevolgen dat dan allemaal zou hebben en wat de extra kosten zijn. Bewoners van Spoorzicht hebben naar verluidt geheimhouding moeten beloven naar aanleiding van een bijeenkomst. Het raadslid wil daar het fijne van weten. De antwoorden van burgemeester en wethouders volgen in een later stadium en zullen voor opheldering moeten gaan zorgen.

“Mooi”

Kinderen zal het allemaal een zorg zijn of de weg nu lager ligt of niet, zolang zij er hun ding maar op kunnen doen. Op de weg terug naar de auto komen er een paar voorbij op hun skateboard. De weg is verder leeg. Ze hebben er zichtbaar plezier in: “Het is echt een mooie weg geworden!”, wordt er geschreeuwd.

Update 29-03-2017, 15:15 uur
Het college laat weten dat er geen geheimhouding is opgelegd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014
Mij is niet duidelijk waarom dit artikel met de aanduiding ‘Spoorlaan-soap’ wordt gepubliceerd? Is de redactie iets te hitsig op nieuws? Nu ben ik bepaald geen voorstander van de centrumplannen. Te dure appartementen (huur en koop), te veel nieuwe m2 winkelruimte en de verkeersafwikkeling met meer supers in het centrum en de gelijktijdig behoefte om het centrum meer autoluw te maken volg ik ook niet. Meer verkeer door de woonwijken via de spoorwegovergang bij het Wisselpad is voor mij strijdig met meer verkeersveiligheid in de woonwijken. Met Mechteld ten Doesschate van de VVD in het artikel heb je natuurlijk altijd… Lees meer »
Neulert

Was al aangekondigd, zie volgend artikel :
Gekozen voor laag niveau
In 2015 heeft de raad, op advies van het college en om …

wpDiscuz