Pre-mantelzorg: Ouderen moeten bij kind kunnen gaan wonen

GEMEENTE BERG EN DAL – Ouderen die geen mantelzorg nodig hebben, kunnen in de toekomst onder voorwaarden toch bij hun kind wonen. Dat is nieuw beleid vanuit de gemeente Berg en Dal.

Huidig beleid

Nu is het zo dat mantelzorgers onder bepaalde voorwaarden zonder vergunning een zorgwoning voor een ziek familielid of zieke vriend in hun tuin mogen plaatsen. Op die manier kunnen zij goed voor hun zieke familieleden of vrienden zorgen omdat ze dichtbij wonen. De gemeente Berg en Dal wil verder gaan dan dat.

Toekomstig beleid

Berg en Dal wil het mogelijk maken dat ouderen die nog geen mantelzorg nodig hebben, wel al bij de kinderen kunnen gaan wonen. Zodra er dan echte zorg nodig is, hoeft er nietrs meer geregeld te worden. De kinderen kunnen gelijk doen wat nodig is en voor hun ouders gaan zorgen.

Belangrijk

Doorgaans werkt de gemeente niet mee aan de zogeheten “2e woning in de achtertuin”. Maar men vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen. Een passende (zorg)woning helpt hierbij. De gemeente wil mensen helpen die zich alvast goed op de toekomst willen voorbereiden door bij hun kinderen te gaan wonen.

Pre mantelzorgwoning

Vanuit deze gedachte wil Berg en Dal de zogenaamde pre-mantelzorgwoningen onder voorwaarde mogelijk maken. De voorwaarden zijn opgenomen in een zogenaamde beleidsregel. Die beleidsregel is hier te lezen en ook in te zien in het gemeentehuis (afspraak nodig).

Voor meer info kunt u contact opnemen met Helen Schot ([email protected] of 06-14624929).

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Pre-mantelzorg: Ouderen moeten bij kind kunnen gaan wonen

Reageren is niet toegestaan.