Spaanse passie in de Hervormde Kerk Groesbeek

GROESBEEK – Op vrijdagavond 7 april gaat de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concert geven in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek.

De luisteraar krijgt een verfijnde selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika te horen.

Gouden combi

In deze muziekvoorstelling staat het ‘duende’ gevoel centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur! Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen.

Puur

Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie. Mónica Coronado is een echte podium verschijning. Ze begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon.

Gedreven

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Op de site www.historischekerkgroesbeek.nl is meer info te vinden over het optreden. Er wordt die avond helemaal akoestisch gemusiceerd. De aanvang is 20.30 uur. De entree is € 10,-. Reserveren [email protected] of 06-23259107.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Spaanse passie in de Hervormde Kerk Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.