PvdA: “Huurders gemeente Berg en Dal in problemen?”

GEMEENTE BERG EN DAL – Onlangs werd bekend dat meer huurders in Nederland in financiële problemen verkeren.

Redenen: de instroom van nieuwe huishoudens met een relatief laag inkomen in de huursector, stijgende woonlasten en een achterblijvende inkomensontwikkeling. PvdA Berg en Dal wil weten hoe dit in de gemeente Berg en Dal zit.

Betaalrisico

Het onderzoek naar de financiële situatie van de huurders kwam van het Planbureau voor de Leefomgeving. In 2012 hadden 384.000 huurders een betaalrisico. Zij lopen het risico de maandelijkse woonlasten niet te kunnen betalen. Na 3 jaar had ongeveer de helft van deze huishoudens nog steeds een betaalrisico.

Hoe zit het in onze gemeente?

De vragen van PvdA gaan over het aantal huurders uit de gemeente die bij deze groep horen en of er opvallende verschillen tussen de dorpskernen zijn. De partij vindt ook dat de huurders (en andere groepen die “onevenredig getroffen” zijn door overheidsmaatregelen) geholpen moeten worden om de financiële zaakjes weer op de rit te krijgen.

Burgemeester en wethouders komen tijdens de raadsvergadering van 20 april met een reactie.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014
Hier wil ik als kiezer graag een kanttekening bij plaatsen. Bij onze gemeenteraadsverkiezingen van 19-11-2014 was het ook de lokale PVDA die maar al te graag landelijke PVDA kopstukken uitnodigden om de ‘Berg en Dalse’ fractie te steunen om kiezers voor zich te winnen. Het nieuwe wijkcentrum op de Stekkenberg was toen de ‘feest locatie’, ff naar de Althena-Hetsteeg en wat rozen uitdelen op het marktplein, zucht!! Dan tikken de jaren voorbij en nu is het alweer 31-3-2017. De landelijke verkiezingen zijn net achter de rug. De PVDA is daarbij hard (te hard ?)afgerekend door de kiezers omdat zij op… Lees meer »
Jean-Paul

Huishoudens welke afhankelijk zijn van de voedselbank zoals jij schrijft “kiezer 2014”, zullen vast ook huurtoeslag aanvragen (en krijgen). Neemt niet weg dat de huurprijzen sterk stijgen. Naast de politiek zie ik hier ook een taak weggelegd voor de woningbouw verenigingen.

berry
Wat me opvalt is dat in Groesbeek in veel wijken waar veel sociale huurwoningen staan PVV is gestemd (in sommige wijken is de PVV zelfs de grootste partij geworden). Juist deze partij is voor het afbouwen van huurtoeslagen en liberalisering van de huurmarkt. De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen. In werkelijkheid stemde de PVV in de Tweede Kamer voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) en de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70. Wilders zegt tegen… Lees meer »
wpDiscuz