Leerlingenvervoer: Noodkreet drie lokale taxibedrijven

GROESBEEK/OOIJ/MILLINGEN – Drie lokale taxibedrijven in de gemeente Berg en Dal hebben aan de bel getrokken als het gaat om de aanbesteding voor het leerlingenvervoer.

Cees Plug (Taxi Millingen) liet dit donderdag weten namens Taxi Peerenboom, Taxi Leenders en Taxi Millingen. Echter blijkt dat het voor de eerste twee taxibedrijven minder impact heeft dan de laatste.

30 banen

“De procedure voor de nieuwe contracten van het vervoer binnen de gemeente Berg en Dal is gestart. Door de voorwaarden die daarin gesteld worden zijn de drie plaatselijke bedrijven bij voorbaat uitgesloten van inschrijving”, schrijft Plug. Daardoor zouden er volgens hem 30 banen op de tocht staan. “Wij vragen om minimaal een eerlijke kans om mee te mogen dingen naar deze contracten. Daarvoor moeten de belachelijk gestelde eisen worden gewijzigd naar een normaal niveau.”

40 wagens, Euro 6-norm

Er moeten 41 voertuigen met de Euro 6-norm zijn en daar ligt het probleem. Leenders en Millingen komen daar nooit aan, ook gezamenlijk niet. Peerenboom zou sowieso wegvallen vanwege een andere voorwaarde: namelijk dat er de voorgaande jaren al wat voertuigen ingezet moeten zijn voor leerlingenvervoer, meldt De Gelderlander.

Wethouder doet zijn best

Wethouder Alex ten Westeneind heeft hier donderdag in beslotenheid met de fractievoorzitters over gesproken. Hij liet naderhand weinig los, maar zet zich in om te redden wat er te redden valt. Deze week en anders volgende week moet daar meer duidelijkheid over zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Leerlingenvervoer: Noodkreet drie lokale taxibedrijven

Reageren is niet toegestaan.