[Update] Melkverwerkingsbedrijf op locatie Van Deurzen

GROESBEEK – Dutch Dairy Genetics BV (DDG) heeft in 2016 de locatie Dennenkamp 1b in Groesbeek gekocht. Dit betreft het voormalig pluimveebedrijf Van Deurzen.


Van Deurzen in Groesbeek (archieffoto). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Informatiebijeenkomst

De gemeente en DDG zullen tijdens een bijeenkomst op donderdag 13 april omwonenden en andere betrokkenen informeren over de plannen om hier een melkverwerker te vestigen. De gemeente en DDG vinden draagvlak belangrijk en willen daarom graag weten wat u van deze plannen vindt.

Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen en opmerkingen en kan iedere aanwezige ook meedenken over onder andere de landschappelijke inpassing.

Programma

20.00u: welkom door wethouder Alex ten Westeneind
20.10u: plannen toelichten door DDG-adviseur Linda Brouwer
20.30u: ruimte voor vragen of opmerkingen
20.50u: wensen en ideeën o.a. over landschappelijke inpassing
21.30u: afspraken over vervolg van het proces; sluiting bijeenkomst

Plaats en tijdstip bijeenkomst

Wanneer: 13 april, start om 20.00 uur
Waar: Raadzaal gemeentehuis, Dorpsplein 1 Groesbeek De Linde, Cranenburgsestraat 33, Groesbeek

Aanmelden

In verband met zaalgrootte e.d. verzoeken wij u om uw komst vooraf te melden. Dit kan via [email protected] of via tel.nr. 14024.

Achtergrondinformatie

DDG heeft in april 2016 de Dennenkamp 1b gekocht;, de voormalige kippenhouderij Van Deurzen. Omdat omwonenden in het verleden veel overlast hebben ervaren van dit bedrijf, hebben medewerkers van de provincie gevraagd om een andere, minder milieubelastende invulling van de locatie te overwegen.

DDG heeft vervolgens een melkverwerkingsbedrijf voorgesteld. Het college van B&W van de gemeente staat hier in principe positief tegenover. Ook de provincie is bereid om de mogelijkheden van een melkverwerker op deze plek te onderzoeken. De gemeente en DDG vinden het van belang dat omwonenden en andere belanghebbenden voldoende ruimte krijgen om input te leveren. Pas daarna worden eventuele vervolgstappen gezet.

In het beoogde melkverwerkend bedrijf wordt (rauwe) melk aangeleverd. Deze wordt van elders aangeleverd. Er is dus geen vee aanwezig in of rond het bedrijf. In het bedrijf wordt de aangeleverde rauwe melk bewerkt voor consumptie. Dit alles vindt plaats binnen de huidige bebouwing.

Update 04-04-2017, 16:30 uur:
De locatie is aangepast. In verband met zaalcapaciteit is de bewonersbijeenkomst op 13 april verplaatst van de raadzaal (gemeentehuis) naar De Linde, Cranenburgsestraat 33 in Groesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Ik zou wel willen weten om hoeveel vrachtverkeer het gaat van aanvoer en afvoer van melk en wat dan de aanrijroute is.

miel fransen

Henk dan moet je naar de bijeenkomst gaan om je voor te laten lichten.

Piet.

Er zal ook wel veel spoelwater verbruikt worden,.

splinter

Hebben weer wat te zeuren nooit goed .
Moet je niet op het platte land gaan wonen

Gruusbekse

Nou Splinter… ik ben juist op het platteland gaan wonen om niet midden in de industrie te zitten. En als ik het zo lees is dit dus best een bedrijf to be van aardige omvang. Als bewoner van de cranenburgsestraat hebben we al lijdend moeten toezien hoe onze straat tot ringweg is gebombardeerd en er aardig wat zwaar vrachtverkeer dagelijks passeert. Dit bedrijf zal daar ook een duit in het zakje bij doen vrees ik. Ik ga zeker naar de info avond.

kiezer 2014
Dit dossier gaat terug tot 1999? Met een ‘ongelukkige win win deal’ voor; De Linde, Achilles en de oude deap-pit kippenstallen (heel vroeger van Geert en Marie Derks) werd er ruimte geboden voor de 1e mega kippenfarm in Nederland. In 2002 werd er met spoed gebouwd, en zonder een definitieve vergunning werden de kippen geplaatst. In 2003 werd de buurt en de weide omgeving wakker van de stank en viezigheid. Er werden al lopende juridische procedures geïntensiveerd met samenwerking van de gehele buurt, WMG en landelijke organisaties. Na 5 jaar juridische strijd gaf de Raad van State de bezwaarmakers (ik… Lees meer »
Henk

Prime plek voor het SOK. Daar kunnen heel wat clubjes zich voorbereiden aan de optocht

wpDiscuz