[Upd] BOA’s agressief benaderd bij uitdelen boete hondenpoep

GEMEENTE BERG EN DAL – BOA’s in de gemeente Berg en Dal hebben het niet makkelijk als ze een boete moeten uitdelen op het moment dat een hondenbezitter de hondenpoep niet opruimt.

Zij worden altijd agressief benaderd.

Tweede boete maar niet geven

50% van de hondenbezitters ruimt de poep daarna wel op. De rest heeft geen zakje bij zich wat eigenlijk een tweede bekeuring op zou moeten leveren. Om verdere escalatie te voorkomen laat de BOA het dan maar voor wat het is.

Hondenpoepdebat

Het is één van de antwoorden op vragen van de politieke partij Voor Berg en Dal. In aanloop naar het korte “hondenpoepdebat” dat morgenavond (donderdag 6 april) van 20:50 uur tot 21:20 plaatsheeft in het gemeentehuis in Groesbeek wil de partij ter voorbereiding wat zaken ophelderen.

1,5 FTE, 25 boetes per jaar en geld naar het Rijk

Duidelijk is dat de extra inzet van een BOA in Millingen niet heeft geleid tot meer bekeuringen (0) en dat het grootste deel van de 250 meldingen van hondenoverlast uit Groesbeek komt. Jaarlijks worden er 25 boetes uitgedeeld, die tussen de € 90,- (niet bij hebben van zakje) en € 140,- (niet opruimen hondenpoep) liggen. Dat geld gaat naar het Rijk. In de gemeente is er in totaal 1,5 FTE voor de BOA’s en hun takenpakket beschikbaar. Zij werken niet op de late avond, een moment waarop mensen hun trouwe viervoeter uitlaten, wel in de vroege ochtend.

Raad: “Laat inwoners het oplossen”

Tijdens een thema-avond vorige week werd al duidelijk dat het merendeel van de gemeenteraad het niet ziet zitten om extra geld uit te trekken om hondenoverlast tegen te gaan. De kosten lopen op tot wel € 200.000,- per jaar, afhankelijk van de maatregel. Inwoners moeten elkaar maar aanspreken op het gedrag, zeggen raadsleden. Dan is het, met bovenstaande in het achterhoofd, wel de vraag hoe inwoners op elkaar reageren.

Lastig

Poep op de stoep is in ieder geval van alle tijden en ook met extra BOA’s en overige (dure) maatregelen nooit helemaal op te lossen, zo lijkt het. Daarbij heeft de gemeente eerder al aangegeven dat het moeilijk is om hondeneigenaren op heterdaad te betrappen.

Tot slot nog de katten: in 2016 kwamen er slechts 2 meldingen van kattenoverlast binnen. Die hadden te maken met poep in de zandbak.

Update 06-04-2017
Het aantal bekeuringen van 25 over het jaar 2016 klopt niet. Dit zei wethouder Alex ten Westeneind donderdagavond. Dat is het aantal bekeuringen over de periode 2014-heden. In 2016 zijn er geen bekeuringen voor hondenpoep uitgedeeld. De wethouder bood zijn excuses aan voor deze fout in de beantwoording.

Dossier hondenoverlast gemeente Berg en Dal

Dossier hondenoverlast kern Groesbeek

Dossier hondenbelasting gemeente Berg en Dal

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Mijn dochter woont in Noord Ierland Daar hangen overal en vooral bij speelplaatsen borden dat op het niet opruimen van hondenpoep een boete staat van 1000 pond. ( Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen ) DAAR LIGT ABSOLUUT GEEN HONDENPOEP.

vink

Ik weet ook geen oplossing, maar als je zelf de mensen erop aan spreekt krijg je een grote mond terug!! En het antwoord van als je er last van hebt ruim je het zelf maar op! Hier poepen ze ook in de speeltuin en die mensen weten heus wel dat dit niet kan.Aso’s zijn het! Maar we moeten niet vergeten dat er ook veel mensen zijn die het wel opruimen!

vuurpijl

Boa´s voer je job uit,laat je niet ondersneeuwen,denk eraan de aanhouder wint

Hondendrol

Daarom spuiten we hier alle drollen roze met krijtspray.

Groesbeker

Gemeente werkt zelf niet echt mee he, waar heb je in Groesbeek dan een hondenuitlaatplaats? Drulseweg en dat is het. Ga je wandelen dan staan er nergens afvalbakken. De overlast van afval door hangjongeren is vele malen groter. Blikjes en flesjes bevuilen het milieu terwijl een drolletje met een paar weken verteerd is. Gemeente kijk dus niet alleen naar hondeneigenaren als overlast veroorzaker maar ook naar hangjeugd. Krijgen zij ook een bekeuring als ze ergens hangen en vervolgens die hele hoek vol zooi en etensresten ligt??
Niet meten met twee maten maar realistisch zijn.

Jean-Paul

@Groesbeker, ik kan een heel eind met jouw betoog mee komen. Echter heb je in Groesbeek meer dan 1 hondenuitlaat plaats. Denk bijvoorbeeld rechtsboven bij de Dries en halverwege de nieuwe Drulseweg. Een hondendrol vergaat inderdaad na enkele weken maar het probleem is vaak dat men in/op een drol stapt. Als je dat niet op tijd in de gaten hebt loop je het zo mee in je huis, iemand anders zijn huis, in de auto of als leerling in een klas. En dat is erg vies, dat kan ik je verzekeren.

Hondenpoep is een grote ziekteverwekker zit vol met bacterien bacillen en parasieten zelfs in droge of vergane vorm dit betekend dus niet als een hondendrol verteerd is je van het probleem af bent je ziet het niet meer maar het probleem blijft nog heel lang aanwezig.

piet

R.Ommel dan moet je daar ook gaan wonen

Grinspoes

Langs de Dries hebben ze nu ook een hondenuitlaat veldje. Het probleem is alleen dat niemand zn hondenschijt opruimt waardoor het nu een hondenschijt veldje is.

kiezer 2014
Naar mijn mening is dit een te makkelijk item voor deze site, lekker fel reageren op elkaar en duimpjes uitdelen. Ik moet echt ver terug in mijn herinneringen dat ik hondenpoep onder mijn schoenen had. Katten poep in mijn tuin, 15 jaar geleden of zo? Voor mij is de enige oplossingsrichting die kans van slagen heeft; meer tolerantie en elkaar weer normaal durven aanspreken bij ergernissen. Ook dat gaat geen 100% score opleveren, met afwachten op wat de gemeente, politie of BOA’s kunnen oplossen voor ons echter ook niet! Ergernissen in de leefomgeving zullen er altijd zijn, pubers die scheuren… Lees meer »
Antoon

Je merkt echt wel dat Nederland aan het vergrijzen is .. Vroeger hoorde je niks nu alleen veelal oudere klagers ,die de hele dag niets te doen hebben ,en maar zitten te denken waar kan ik nu weer over klagen !!! Pak de fiets ,ga eruit ,vrijwilligers werk !! Enz enz dan hebben de mensen geen tijd om over zoiets ne te denken of te klagen !,,,m

Wat een reactie Antoon, en als vrijwilliger zeker de hondenpoep van een ander op gaan ruimen,en VROEGER liepen er niet zoveel honden.

Jos weet je wat ziekteverwekkers zijn die paarden die het hele bos vol schijten midden op de paden en in de zomermaanden die schapen waarmee ze gewoon over de straten lopen te slenteren en die de straten bevuilen.
En inderdaad kijk ook maar eens in het bos wat daar allemaal ligt te slingeren van die fietsers die daar hun rotzooi dumpen

wpDiscuz