Bijdrage voor Kledingbank Nijmegen en Voedselbank Groesbeek

NIJMEGEN/GROESBEEK – De Kledingbank Nijmegen en de Voedselbank Groesbeek krijgen over 2017 samen in totaal € 8.500,- van de gemeente Berg en Dal.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De Kledingbank krijgt € 3022,50 en de voedselbank € 5500,-. Burgemeester en wethouders zijn daarmee akkoord gegaan.

De Kledingbank

In totaal waren er in 2016 155 klanten uit de gemeente Berg en Dal die tweejaarlijks een kledingpakket mogen uitzoeken. De bijdrage vanuit de gemeente is gebaseerd op dat aantal klanten. De Kledingbank vraagt een financiële bijdrage van € 19,50 per persoon. Voor Berg en Dal is dat dus € 19,50 x 155 = € 3022,50.

De Voedselbank

55 huishoudens in de gemeente Berg en Dal waren in 2016 afhankelijk van de Voedselbank Groesbeek e.o. Zij ontvangen elke week een voedselpakket. De bijdrage vanuit de gemeente is gebaseerd op dat aantal huishoudens. De Voedselbank vraagt een financiële bijdrage van € 100,- per huishouden. Voor Berg en Dal is dat dus € 100,- x 55 = € 5500,-.

Vrijwilligers

Beide organisaties zijn vrijwilligersorganisaties. De kleding en voedsel ontvangen zij nagenoeg gratis, de kosten zitten in de opslag en het vervoer. Met de financiële bijdrage blijven de organisaties in staat de inwoners uit de gemeente Berg en Dal te ondersteunen.

De portefeuillehouder Sociale Zaken zal nu jaarlijks de bijdrage vaststellen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bijdrage voor Kledingbank Nijmegen en Voedselbank Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.