Nieuw carrousellid binnen politiek Berg en Dal

GROESBEEK – Bij de lokale partij Sociaal Groesbeek is er wisseling van de wacht. Tijdens de raadsvergadering op 20 april zal William Janssen (nummer 7 op de lijst) benoemd worden tot carrousellid.

Tenminste, dat is het voorstel op de raadsagenda. Hij komt dan in de plaats van Marcel Poelen, die in november 2014 net geen raadzetel wist te pakken. Het voorstel is om Poelen ontslag te verlenen als carrousellid, gezien het maximum aantal carrouselleden binnen een partij.

Regelmaat

Er zijn sinds de herindeling al vaker nieuwe carrouselleden benoemd. De meest recente was Erik Schlijper in november, ook van Sociaal Groesbeek. In de periode daarvoor gingen de bloemen en felicitaties naar onder andere Verdijk (GroenLinks), Johan Tiesnitsch (Voor Berg en Dal), Jos Verstegen (D66), Jos van Campen (GJS, later raadslid geworden) en Benjamin Wendt (CDA Berg en Dal).

Carrousel

De carrouselvergaderingen zijn openbaar, men kan ook inspreken, en worden twee weken voor de raadsvergaderingen gehouden. Debatstukken worden door de leden (dat kan een carrousellid, maar ook gewoon een raadslid zijn), wethouders en beleidsmedewerkers besproken. Dan wordt ook besloten of een onderwerp door gaat naar de raad en zo ja, in welke vorm (hamerstuk of politiek debat).

De definitieve besluitvorming volgt dan in de gemeenteraadsvergadering, waar de 23 gekozen raadsleden aanwezig zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuw carrousellid binnen politiek Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.