Lentewandeling op de Sint-Jansberg

PLASMOLEN – Na een aardige winter is het ineens volop lente.


Foto: Marc Poulussen.

’s Ochtends zingt de merel vanaf de rand van de dakgoot zijn mooiste lied. Geen verkeerde manier om de dag zo te beginnen. Wie om zich heen kijkt, ziet overal bloemen en frisgroene tinten van de uitlopende bomen en struiken. Tijd om naar buiten te gaan!

Op 23 april organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met KNNV afdeling Nijmegen een heerlijke lentewandeling door de Sint Jansberg. Onder genot van een uitbundig vogelconcert starten we om 10:00 uur bij de hoofdingang van het gebied aan de Rijksweg, in Plasmolen, naast restaurant de Plasmolense Hof.

De Sint Jansberg doet zijn naam eer aan. Ruim 70 meter reist de berg op boven het Maasdal. Langs de flanken voeren kraakheldere beken hun water af richting de Maas. Juist daar begint het voorjaar vroeg. Onze gids zal stilstaan bij de verschillende vrolijke voorjaarsbrengers, van kleurrijke bloemen tot varens die in hun groene kleed de winter uitzitten en van zware beuken tot … Wie weet wat we allemaal nog meer tegen zullen komen.

We eindigen onze wandeling ongeveer twee uur later met een welverdiende kop koffie. U kunt reserveren via www.natuurmonumenten.nl/sint-jansberg en dan via activiteiten. De kosten voor de wandeling bedragen 7 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lentewandeling op de Sint-Jansberg

Reageren is niet toegestaan.