Kritiek op mogelijke komst melkfabriek Groesbeek

GROESBEEK – Donderdagavond 13 april worden in De Linde de plannen gepresenteerd voor een melkfabriek in Groesbeek. Die moet komen op de locatie waar voorheen kippenfarm Van Deurzen zat.


Van Deurzen in Groesbeek (archieffoto). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal zijn in principe positief over de komst van de melkfabriek. D66 Gelderland is niet blij met deze ontwikkelingen.

Statenleden Antoon Kanis en Stan Hellegers hebben vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. “D66 Gelderland is van mening dat een melkfabriek thuishoort op een bedrijventerrein en niet in het buitengebied”, zo lichten beiden toe. “Het college van Berg en Dal geeft ook toe dat ze bewust afwijkt van de ladder voor duurzame verstedelijking. Wij vragen ons af of dat in dit geval wel gerechtvaardigd is en welke argumenten Berg en Dal daarvoor heeft”.

Het college in Berg en Dal heeft al aangegeven dat een melkfabriek veel minder milieubelastend is dan de pluimveehouderij die er eerst zat. Dat is ook de reden dat men van de ladder afwijkt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Met Melk Meer Mans.

Henk B

Hoeveel vrachtwagens met melk gaan per dag heen en weer rijden op de Cranenburgsestraat om die fabriek aan de gang te houden?
En hoeveel vrachtwagens gaan rijden om de producten afzet voeren.
Gemeente en raad denk na. Een fabriek is veel meer dan een installatie.

De Kuier.

Henk [email protected] 14 per dag …maar met Witte Motor.

Henk

In de Gelderlander stond nog: “Thijssen is helder: als de kippenfarm er niet had gestaan, had een melkfabriek op deze plek niet gekund. Het is een kans om van de kippenfarm af te komen.” Maar wie was er verantwoordelijk voor de komst van die kippenfarm destijds? Foutje bedankt…

De Kuier.

Wat er ook mee gedaan wordt of wat er ook in komt..er is altijd wel een groep/club/vereniging/buurt die er iets van vinden…toch.?! Proost.

kiezer 2014

Fijn om te horen dat wethouder Thijssen ook tot nieuwe inzichten kan komen.
Nu nog goed luisteren naar omwonenden en organisaties die onze leefomgeving en het milieu een warm hart toe dragen.
Heer Koolen heeft heel veel verstand van snel geld verdienen.
Dat mag van mij als hij ook heel veel verstand heeft van het milieu en zorg voor onze mooie omgeving.

Kasper

Waar was D66 toen de vergunning voor de kippenfarm was afgegeven? Deze fabriek hoort dan misschien niet thuis op deze plaats maar zal veel minder overlast geven voor de omwonenden dan de kippenfarm.

wpDiscuz