GVP vraagt opnieuw aandacht voor gymzalen

GROESBEEK – De Groesbeekse Volkspartij (GVP) is van mening dat goed gymonderwijs onder druk is komen te staan door de “verpaupering” van de gymzalen.

De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders hierover.

Drie scholen met eigen gymzaal

Bs Breedeweg, bs ’t Vossenhol en bs Op de Horst zijn in de gemeente Berg en Dal de drie reguliere scholen met een eigen gymzaal. “Een ongebruikelijke constructie”, stelt de GVP. De lokale partij zegt dat dit tot hogere kosten leidt dan de gebruikelijke constructie, waarbij er sprake is van budgettaire neutraliteit voor het schoolbestuur.

Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud en het achterwege laten van vervanging van afgekeurde toestellen zouden het gevolg zijn. Het college wordt onder andere gevraagd of het bereid is te zoeken naar een oplossing waarbij de gymzalen gehandhaafd kunnen worden. De GVP vindt het tevens niet wenselijk om gymzalen die bij goed
onderhoud nog jaren mee kunnen, te laten verpauperen om vervolgens de kinderen met busjes naar een andere sporthal te vervoeren.

In november 2015 was er vanuit de GVP ook al aandacht voor een gymzaal, te weten die van het Vossenhol. Die moest opgeknapt worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jean-Paul

In de genoemde drie sporthallen zijn zeer regelmatig verenigingen actief. Ik weet dat de meeste van deze verenigingen huur betalen voor het gebruik van deze sporthallen. Wie krijgt dat geld? De stichting die de basisscholen in onze gemeente runt? Of is er een derde partij?

wpDiscuz