Filmvoorstelling: Portugal

GROESBEEK – Zondag 23 april wordt er weer een filmvoorstelling gehouden. Cineast J. Driessen neemt de kijker nu mee op reis naar Portugal.

Het land heeft veel Pou sada’s, dat zijn hotels die veelal gevestigd zijn in oude gebouwen zoals in een oud kasteel, een klooster of een oude villa.

Marvau

We gaan eerst naar Marvau, een spectaculair stadje het is gelegen op een rots en geheel ommuurd. Het plaatsje heeft kleine knusse huisjes die geheel witgekalkt zijn. Er is hier een museum met een indrukwekkende studio voor fotografie uit 1860 van de fotograaf pionier Relvas. Daarna bezoeken we het kasteel Almorol dat aan de rivier de Taag staat.

Wijngaarden

Portugal heeft veel wijngaarden waarvan we er een zullen gaan bezoeken en natuurlijk gaan we ook wijn proeven. De stad Tomar is de parel in de kroon van Portugal. Het is een magisch stadje vol mooie architectuur. Hier is een groot kasteel dat door de Tempeliers gebouwd is. Hier staat ook het Convento Cristo, een klooster, dat verfraaid is met houtsnijwerk, schilderijen en fresco’s. Obidos is een middeleeuws stadje, het is het best bewaarde vestingstadje van Portugal. Het is ook beroemd om de kersenlikeur “Shinjinha de Obidos”.

Kastelen en paleizen

Het stadje Sintra staat vol prachtige kastelen en paleizen. Het was het zomerverblijf van de Portugese Koningen. Bij Sintra staat het Palacio Nacional de Pena, een groot en mooi museum dat we gaan bezoeken. Na het museum gaan we naar het landgoed dos Sabores. Het landgoed was een voormalige boerderij. Het restaurant staat bekend om haar kwaliteit.

Veel boeken

In de stad Mafra staan het Nationale Paleis, een klooster, een kathedraal en een bibliotheek met 30.000 waardevolle boeken. Het gebouw overtreft qua grootte het Escorial in Madrid. De koning wilde de pracht van Rome overtreffen. Het programma wordt besloten met een film over een spectaculaire Chinese show.

De aanvang is 11.00 uur, toegangsprijs is € 2,00 inclusief een kopje. Meer informatie: www.mallemolengroesbeek.nl

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling: Portugal

Reageren is niet toegestaan.