[Update] CDA wil Kindertelefoon in Berg en Dal behouden

GEMEENTE BERG EN DAL – Het CDA Berg en Dal maakt zich zorgen over het voortbestaan van de kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten.

In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties namens alle gemeenten in één keer.

​Voor het CDA staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Daarom heeft de ​CDA-fractie​ aan het college ​van B&W ​gevraagd (raadsvragen .PDF-bestand) of het voor 1 juni een overeenkomst ​wil ​sluiten met de Kindertelefoon.

Ook in de Tweede Kamer heeft het CDA aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon. Tweede Kamerlid René Peters wil voorkomen dat de Kindertelefoon in de toekomst niet meer toegankelijk is in alle gemeenten. Peters: ‘de kindertelefoon is belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen.’

Update 21-04-2017, 23:30 uur
“Wij betreuren dat het niet langer mogelijk is om het via de VNG te financieren, dat was veel simpeler. Dat gebeurde door een uitname uit het gemeentefonds”, zei wethouder Sjaak Thijssen donderdagavond in antwoord op de vragen van het CDA. Het college komt in de eerstvolgende raadsvergadering met een voorstel om de financiering voort te zetten. “In ieder geval voor het aandeel van de gemeente Berg en Dal”, aldus Thijssen.

De wethouder gaat er vanuit dat nagenoeg alle gemeenten met zo`n voorstel zullen komen. “Het is wat lastiger, maar dat hoeft het voortbestaan van nuttige organisaties als deze niet in de weg te staan”. CDA-voorman Rob Verheijen was tevreden met het antwoord. “Wij zijn blij dat er een voorstel komt en ik hoop dat de raad het voorstel zal ondersteunen”, zei hij.

Klik hier voor meer info over de financiering van de organisaties.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] CDA wil Kindertelefoon in Berg en Dal behouden

Reageren is niet toegestaan.