NSG Groenewoud ontvangt leerlingen Werkenrode

GROESBEEK/NIJMEGEN – Achttien leerlingen van Werkenrode bezochten onlangs het NSG Groenewoud.

Deze leerlingen maken deel uit van de zogenaamde ‘Infogroep’ van Werkenrode en is vooral gewend zelf leerlingen van reguliere voortgezet onderwijsscholen te ontvangen.

Echter waren dit keer de rollen omgedraaid en hadden ongeveer twintig VWO 4-leerlingen een programma op maat bedacht. “Er werd verteld over deze Werkenrode-dag door onze mentoren en toen ik hoorde dat we zelf mee mochten denken over de invulling sprak het mij meteen al aan”, vertelt Yara, uit VWO 4. “Het leek mij heel leuk om een bijzondere dag voor deze kinderen te organiseren. En omdat je weet dat zo’n dag heel speciaal is voor hen, is het extra leuk als je zelf medeverantwoordelijk bent voor het waarmaken van die speciale dag.”

Gesprekken over levels en levens

De ochtend begon met een kennismakingsspel. Leerlingen van Werkenrode zaten in een kring met tegenover hen leerlingen van NSG Groenewoud. Aan de hand van vragen die op een groot scherm stonden, zoals ‘Wat doe je als je niet naar school gaat?’ en ‘Welk boek heb je het laatst gelezen?’ begonnen de leerlingen, in eerste instantie, aarzelend het gesprek. Door het gooien van een dobbelsteen werd bepaald hoeveel stoelen je na vijf minuten op schoof om opnieuw een gesprek aan te gaan. Dit verliep steeds soepeler. De onderwerpen varieerden in Playstation-gesprekken over levels en levens, bijbaantjes en wat voor soort persoon je bent.

Nadenken over wat wel kan

Na de kennismaking was het tijd voor de vier workshops die door leerlingen van VWO 4 waren bedacht. Joost, al vijf jaar leerling op Werkenrode en sinds kort lid van het infoteam: “Het is leuk om een keer uitgenodigd te worden bij een andere school. Meestal komen andere scholen naar ons, dus ik vind het superleuk om hier op bezoek te zijn.” Ze gingen gezamenlijk aan de slag met smoothies maken, grappige foto’s nemen, mozaïek maken en er was een rondleiding door de school. “De uitdaging voor onze leerlingen zit in het bedenken van activiteiten die mogelijk zijn voor kinderen met een beperking”, vertelt Tons Janssen, afdelingsleider van het VWO. “Bijvoorbeeld bij het smoothie maken. Een appel schillen is voor onze leerlingen heel gewoon, maar dat kan niet iedereen, dus moesten ze heel goed nadenken over wat ze wel kunnen.” Volgens Yara was het een succes: “Ik moet zeggen dat ik wel bijna zeker weet dat de leerlingen van NSG Groenewoud het oprecht net zo leuk vonden als de leerlingen van Werkenrode.”

In januari 2018 is de driejaarlijkse musical van NSG Groenewoud. Leerlingen van Werkenrode spelen dan een grote rol bij de ontvangst van de gasten in de Stadschouwburg in Nijmegen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on NSG Groenewoud ontvangt leerlingen Werkenrode

Reageren is niet toegestaan.