[Foto’s] Werkenrodeschool herdenkt oorlogsslachtoffers

GROESBEEK – Leerlingen van de Werkenrodeschool hebben donderdag op de Canadese Erebegraafplaats in Groesbeek een Dodenherdenking georganiseerd.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gesneuvelde militairen uit WOII werden herdacht. Het was de 31e keer dat de school dit deed. De herdenking is altijd op de laatste donderdag voor de vakantie.

Wandeling

Een stoet van leerlingen en medewerkers liep donderdagochtend van de Werkenrodeschool aan de Nijmeegsebaan naar de begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. Een lange wandeling. Ook burgemeester Mark Slinkman liep mee. Voor hem was het de tweede keer dat hij bij deze herdenking aanwezig was.

Toespraken

De leerlingen Ajay, Djaimy en Shirley hielden allen een eigen toespraakje. Die gingen voornamelijk over de vrijheid. “Hier liggen soldaten die hebben gestreden voor onze vrijheid”. Ook Slinkman zelf stond even stil bij de locatie van de herdenking. “Hier liggen meer dan 2500 (2617, red.) jonge soldaten begraven. De mooie blauwe lucht boven ons was ooit gevuld met gevechtsvliegtuigen. Wij denken terug aan diegenen die ons vrijheid hebben gebracht en die vrijheid moeten we doorgeven”, aldus de burgemeester.

Krans en bloemen

Nadat Irene een prachtig lied had gezongen werden er door Daan, Damian, Jason en Rens twee kransen gelegd; één namens de Werkenrodeschool en één van de gemeente Berg en Dal. Bij het monument, geadopteerd door Werkenrodeschool, stonden de klassenvertegenwoordigers en werd er één minuut stilte gehouden. Tot slot zijn er bloemen (gerbera’s) uitgedeeld die men bij de graven kon leggen. “Die jongen was pas 17”, klonk het bij een graf.

Bij terugkomst is er op school nog een Bevrijdingsfestival. Er waren donderdag zo`n 200 mensen aanwezig, waaronder in totaal zo`n 170 leerlingen van grotendeels Werkenrode, maar ook van Montessori en Mikado.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Werkenrodeschool herdenkt oorlogsslachtoffers

Reageren is niet toegestaan.