Leerlingen De Biezenkamp bezoeken raadsvergadering

GROESBEEK – Leerlingen van de kangoeroeklas van basisschool De Biezenkamp in Beek-Berg en Dal waren donderdag aanwezig bij de raadsvergadering.


Enkele leerlingen van de Biezenkamp in Beek kwamen donderdagavond naar de raadsvergadering.

Dit was in het kader van een schoolproject.

Les

De raadsleden Irma van der Scheur (GVP) en Mechteld ten Doesschate (VVD) hebben De Biezenkamp onlangs bezocht om leerlingen voorlichting te geven over de democratie en lokale politiek. Tessa Vorderman (D66) en Peter Maas (VOLG) deden dat al eens op de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn.

Dierenweide

Donderdagavond kwam de kangoeroeklas van De Biezenkamp naar het gemeentehuis, om het project af te sluiten. Zij waren er om even naar een raadsvergadering te kijken. Voorafgaand aan de raadsvergadering zijn zij met mevrouw Van der Scheur en mevrouw Ten Doesschate naar de dierenweide in Groesbeek gegaan, één van de onderwerpen op de raadsagenda. Het voorstel om de dierenweide op te knappen is aangenomen.

Even op TV

De jongeren waren onder de indruk van het feit dat de beelden van de vergadering live worden uitgezonden en wilden ook zelf even in beeld komen. Enkele raadsleden stonden op om plaats te maken voor de kinderen, die vervolgens op de raadszetels gingen zitten. Door het aanzetten van de microfoon en zichzelf één voor één voor te stellen kwamen de leerlingen in beeld. Na de behandeling van het agendapunt over de dierenweide verlieten de kinderen de raadzaal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Leerlingen De Biezenkamp bezoeken raadsvergadering

Reageren is niet toegestaan.