Dodenherdenking 2017 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Ook dit jaar herdenkt de gemeente Berg en Dal op 4 mei de oorlogsslachtoffers.


Dodenherdenking in Groesbeek is op de Canadese begraafplaats. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (feb. 2017).

Er zijn herdenkingen op de Canadese erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek en in de kernen Berg en Dal, Beek, Leuth, Ooij en Millingen aan de Rijn. De komende jaren doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei een beroep op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité tussen 2016 en 2020 onder de slogan Geef vrijheid door.

U leest hieronder waar de herdenkingen plaatsvinden en de bijbehorende verkeersmaatregelen. U bent van harte uitgenodigd aan de herdenkingen deel te nemen!

Dodenherdenking Groesbeek 2017 (burgemeester Mark Slinkman)

Stille tocht en dodenherdenking op 4 mei
De jaarlijkse stille tocht start vanaf het gemeentehuis aan de Dorpsstraat en begint om 19.00 uur. Iedereen kan hieraan deelnemen. Vanwege werkzaamheden aan de Molenweg, wijkt dit jaar de route af. De route van de stille tocht loopt van de Dorpsstraat, via de Burgemeester Ottenhofstraat naar de Zevenheuvelenweg.

Om 19.30 uur begint het traditionele programma van de dodenherdenking op de Canadese begraafplaats. Deze bijeenkomst is ook voor iedereen vrij toegankelijk. Na afloop zijn alle deelnemers aan de herdenking welkom in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945.

Verkeersmaatregelen (Molenweg afgesloten)
Vanwege de stille tocht worden op 4 mei de Nieuweweg vanaf Total Groesbeek, de Molen­weg en de Dorpsstraat voor alle verkeer afgesloten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. De Zevenheuvelenweg wordt van 18:30 uur tot 21.00 uur afgesloten.

Dodenherdenking Millingen aan de Rijn 2017 (wethouder Alex ten Westeneind)

De traditionele herdenking begint met een bijeenkomst om 19.00 uur in het kerkgebouw. Daarna is er vanaf de kerk een ‘stille tocht’ naar het monument waar de herdenkingsbijeenkomst wordt voortgezet.

Stille tocht
Om 19.50 uur vertrekt de ‘Stille Tocht’ vanaf de kerk naar het herdenkingsmonument, via de volgende route: St. Antoniusplein, St. Willibrordstraat, langs Gasthuis St. Jan de Deo, St. Willibrordstraat vervolgen, Zeelandsestraat, Heerbaan tot aan het herdenkingsmonument bij het kulturhus aan de Heerbaan. Hier vindt dan om 20.00 uur de herdenkingsceremonie plaats. Aansluitend is er koffie en thee in het Kulturhus.

Verkeersmaatregelen
Gedurende de herdenkingsplechtigheid wordt de Heerbaan, tussen het Antoniusplein en de Pr. Bernhardstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

Dodenherdenking Berg en Dal 2017 (raadslid Rob Verheijen)

In Berg en Dal vindt op 4 mei eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg. Deze plechtigheid duurt van ca. 18.15 tot 18.45 uur, waarna de deelnemers ook richting Canadese erebegraafplaats zullen lopen, voor de aansluitende herdenking daar.

Verkeersmaatregelen
Tussen 18.15 uur en 19.30 uur wordt de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Dodenherdenking Beek-Berg en Dal 2017

Op 4 mei is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in R.K. Heilige Batholomaeuskerk, Kerkberg 1 in Beek. Rond 19.45 uur gaan de deelnemers in stilte naar het monument aan de Verbindingsweg, waar om 19.55 uur de herdenkingsplechtigheid begint. Na de herdenking is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee in hotel-restaurant ’t Spijker.

Verkeersmaatregelen
De omleidingsroute loopt deels over de Rijksstraatweg. Gedurende de herdenkingsplechtigheid bij het monument zal het gedeelte van de Rijksstraatweg tussen de P.C. Hooftstraat en Oude Holleweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestuurders zullen dan ook om moeten rijden via de N325.

Dodenherdenking Leuth (wethouder Sylvia Fleuren) en Ooij 2017 (wethouder Sjaak Thijssen)

In Ooij is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de H. Hubertuskerk. Vervolgens is er een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument, waar iedereen de gelegenheid krijgt om bloemen neer te leggen.

In Leuth start de herdenking om 19.15 uur in de Remigiuskerk. Om 19.50 uur wordt de dienst beëindigd en gaat het programma door op het pastorieplein. Daar vindt na 2 minuten stilte om 20.00 uur de kranslegging plaats.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dodenherdenking 2017 gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.