Koningsdag 2017 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Op 27 april 2017 is het Koningsdag en zijn er in de gemeente Berg en Dal diverse activiteiten gepland.


Koningsdag 2016. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Opnieuw koud

Het weer lijkt ook dit jaar niet mee te zitten: de verwachtingen zijn dat de temperatuur niet boven de 10 graden uit zal komen. Daarmee wordt het evenals vorig jaar een frisse Koningsdag. Het wordt één van koudste koninklijke feestdagen uit de geschiedenis. De koudste was in 1970 (8,6 graden). Vorig jaar werd het op Koningsdag 10.7 graden, dat was de koudste koninklijke feestdag sinds 1985.

Onderstaande activiteiten staan op de planning:

Koningsdag Groesbeek 2017

Het Dorpsplein (voor het gemeentehuis) wordt van 8:30 uur tot circa 15:00 uur omgetoverd tot een leuke kindervrijmarkt. Aanmelden is niet noodzakelijk en de toegang is gratis. Meer info over dit evenement staat hier (klik).

Bij De Wolfsberg wordt het Koningsfeest georganiseerd. Dit jaar met Martijn Fischer en The Dirty Daddies. Tickets voor dit evenement zijn inmiddels te koop bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek, The Read Shop Malden en online. Meer info over dit evenement staat hier (klik).

Koningsdag Groesbeek-Breedeweg 2017

Het Oranjecomité Groesbeek-Breedeweg heeft voor Koningsdag het volgende programma samengesteld:

– 10:30 – 11:00 uur: Verzamelen op het Kerkplein met versierde fietsen! Opening door de wethouder. Met Fanfare Jubilate Deo voorop – in optocht- naar de Groesbeekse-Boys.
– 11:30 – 13:00 uur: Er is een spellenronde voor drie leeftijdscategorieën.
– 13:30 uur: Prijsuitreiking en als afsluiting nog een verrassing voor alle kinderen.

Koningsdag Millingen aan de Rijn 2017

Koningsdag 2017 in Millingen staat in het teken van “Volendam”. De organisatie heeft er alles aan gedaan om een bijpassend sfeertje te scheppen. Oude zeemansambachten, de geur van vers gerookte paling, Volendamse huisjes en een koor met zeemansliederen zullen daarvoor zorgen. Natuurlijk kun je jezelf ook op de gevoelige plaat vast leggen in Volendams kostuum en in een Volendamse huiskamer. Met simpele middelen een optimale sfeer. U bent van harte welkom. Hieronder vind je het programma.

10.30 uur: optocht
10.45 uur: aubade
11.00 uur: Opening spellen en braderie
11.30 uur: ontvangst genodigden en einde aubade
12.00 uur: concert fanfare St Cecilia.
13.00 uur: DJ Jos Vink
14.00 uur: Eerste optreden Hartkoor
14.30 uur: DJ Jos Vink
15.30 uur: Tweede optreden Hartkoor
16.00 uur: DJ Jos Vink
18.30 uur: einde OFM

De consumptiebonnen voor die dag en informatie kunt u halen in de ter plaatse afgemeerde boot. Daarnaast is er natuurlijk ook voor de kinderen gezorgd. Voor de deelnemers aan de versierde fietsjesoptocht is er na afloop een bon waarmee ze gratis een heerlijke suikerspin kunnen halen. Daarnaast hebben we de inmiddels bekende schuitjes, is er een reuzenrad voor kinderen en voor de wat grotere is er een speciaal luchtkussen waar je hangend in een tuig allerhande mogelijke capriolen kunt maken.

Bij slecht weer wordt het feestprogramma verplaatst naar Hotel Millings Centrum en de braderie naar de Dröge tent. De attracties staan dan tussen die twee gebouwen. Dus weer of geen weer Millingen is klaar voor Koningsdag.

Koningsdag Beek-Berg en Dal 2017

In het hartje van Beek-Berg en Dal is dit jaar ook weer vanalles te doen. De succesvolle Zeepkistenrace wordt vanaf 13:00 uur weer georganiseerd, met een nieuw onderdeel, en daarnaast is er nog een vrijmarkt (vanaf 10:00 uur). Als afsluiting is er een feest vanaf 16:00 uur.

Meer info via www.koningsdagbeek.nl.

Koningsdag Ooij 2017

In Ooij zullen er op Koningsdag vanaf 12:15 uur diverse activiteiten plaatsvinden. Het begint met een optocht met versierde fietsen. Die start op het Reinier van Ooiplein en eindigt bij het clubhuis van SVO. Daar is een goochelshow en in en rond het clubhuis zijn er diverse spellen.

NB: Bovenstaande activiteiten zijn activiteiten die bij de redactie bekend zijn. Missen we iets? Stuur dan een mail met informatie naar [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Koningsdag 2017 gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.