Kinderen omgeving Drul ontwerpen nieuwe speelplekken

GROESBEEK – Op woensdag 19 april hebben kinderen uit de omgeving Drul zelf hun eigen speelplekken ontworpen.


Meer variatie nodig in het parkje. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tijdens een knip- en plaksessie in het clubgebouw van De Treffers maakten ze vijf plannen. Deze presenteerden ze vervolgens aan elkaar. Daarna mocht iedereen twee stemmen uitbrengen en werd het beste plan gekozen.

De gemeente gaat over ongeveer 8 tot 10 weken het plan uitvoeren dat de kinderen hebben uitgekozen. Dus als de zomervakantie begint, kunnen ze lekker buiten spelen in hun eigen ontworpen speeltuin!

Onderdeel van park

De speelplekken zijn onderdeel van het parkje bij de Van de Veldeweg, de Mesdagweg en de Hobbemaweg. Buurtbewoners hebben hier de handen ineen geslagen. Zij willen het parkje anders inrichten. Er liggen nu twee speelveldjes en heel veel gras. De bewoners willen meer variantie aanbrengen, eventueel een bloementuin aanleggen en een verbinding maken tussen de twee speelplekken. Toevallig viel hun initiatief samen met de renovatieplannen voor de speeltuintjes.

Door samen met de kinderen de nieuwe speelplekken te ontwerpen, is een begin gemaakt met de herinrichting van het gehele park.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kinderen omgeving Drul ontwerpen nieuwe speelplekken

Reageren is niet toegestaan.