Bomen bij woonwagenpark Nieuwe Drulseweg gekapt

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat enkele essen in de directe nabijheid van het woonwagenpark aan de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek kappen.


Woonwagenpark aan de Nieuwe Drulseweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met het plan. De werkzaamheden beginnen medio juli, na het broedseizoen en werkzaamheden aan de riolering op diezelfde locatie.

Klachten

De bewoners van het woonwagenpark klagen al jaarlijks bij de gemeente over de bomen, die 50 tot 100 centimeter van de perceelgrenzen staan. “Hierdoor reiken takken tot ver boven de woningen. Bewoners hebben verzocht de bomen weg te halen”, aldus het college. Eerst heeft de gemeente de problemen proberen te verhelpen door snoeiwerkzaamheden te verrichten, maar dat bleek onvoldoende. Ook drukken de wortels de verharding omhoog.

Klimmen

Het kappen wordt aan de achterzijde, tussen het woonwagenpark en de voormalige school, nog wel een klus. Met een hoogwerker kan men er niet bij en dus kan het onderhoud alleen door te klimmen uitgevoerd worden. “Dit doen wij niet zelf en moeten we uitbesteden”, zegt het college daarover.

Herplant

Voor iedere gekapte boom wordt er in de buurt een nieuwe boom terug geplant. Daar is in de omgeving voldoende ruimte voor. Het aanplanten van nieuwe bomen zal in het najaar gebeuren of tijdens de boomfeestdag in 2018.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Misschien beter kappen met het woonwagenkamp. Dan kun je de bomen laten staan.

Rutten

Hebben die mensen jou wat im de weg gelegd R.ommel 😡

N hendriks

Nou meneer rommel u bent erg discriminerend!!
Heb liever woonwagens om mij heen dan bomen!!
Voor u meneer rommel u heeft een domme mening
U kunt van mij part de BOOM in.

Jean-Paul

Als ik vanaf de Drulseweg het kamp opkijk zie ik al sinds jaar en dag een enorme troep bestaande uit oud ijzer, een berg roest, afgejakkerde en verrotte caravans, rotte aanhangers enz. Laat die kampbewoners daar maar iets aan doen inplaats van klagen over bomen.

dinie hendriks

er worden in het bericht redenen voor het verwijderen genoemd.
daarvan denk ik dat de meeste mensen ze redelijk en terecht vinden dat het gemeentebestuur daar aan tegemoet komt.
ook worden er weer nieuwe bomen terug geplant !
waarom dan toch zo’n reactie van r.ommel ?
daar zou ik graag wat meer over willen lezen.
ik wil er best moeite voor doen om r.ommel te begrijpen maar dan moet ik daar wel de kans voor krijgen.

R. Ommel

Het was maar een suggestie Dinie Hendriks.

R. Ommel

Nou N Hendriks beter de boom in, dan naar een kamp.

Anoniem

Heel leuk dat ze dit er nu door hebben, maar van mij mogen ze ook iets doen aan de bomen aan de Spoorlaan. Wanneer je daar bij Bakker Bart of de Locomotief zit,valt de rotzooi van de bomen in je eten. Dat is toch niet normaal! En dan heb ik het ook nog niet over het trottoir waar de mensen nog net niet hun nek breken, omdat de wortels vd bomen omhoog komen. Moet er eerst iets gebeuren voordat er pas iets aan gedaan wordt?

R. Ommel

Hallo anoniem Die bomen staan er veeeel langer als Bakker Bart en de locomotief. Tsja als je daar dan een terras onder gaat plaatsen.

Anoniem

Klopt R.Ommel, maar als we het terras dan even achterwegen laten en kijken naar het trottoir die verminkt wordt door de wortels van de bomen, vind ik dat de gemeente weldegelijk er iets aan mag doen. Vindt het een beetje een doorzichtige reactie wie u geplaatst heeft.

R. Ommel

Anoniem Waarschijnlijk bent u een uitbater van de Locomotief of bakker Bart. Zo doorzichtig zijn uw reacties.

wpDiscuz