[Foto’s] Elektrische auto’s voor gemeente Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal heeft dinsdagmiddag twee elektrische auto’s gekregen.


De twee elektrische auto’s van de gemeente Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De auto’s werden om 14:00 uur afgeleverd bij het gemeentehuis. Wethouder Erik Weijers nam ze officieel in ontvangst. De gemeente gaat de auto’s gebruiken voor dienstreizen. De auto’s krijgen een parkeerplaats en oplaadpunt in de parkeergarage onder Bellevue.

Auto’s

Het zijn auto’s van het merk Hyundai, type Ioniq. Ze zijn geleased via autobedrijf Müskens in Groesbeek. De auto’s zijn voorzien van het logo van de gemeente en de tekst: “Deze auto rijdt 100% elektrisch”. De actieradius bedraagt tussen de 150 en 200 km. Het volledig opladen duurt 8 uur, met een snellader is de auto in 20 minuten 80% opgeladen.

Energieneutraal

De gemeente wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit staat in de Energievisie Berg en Dal 2017-2020. Dat betekent dat de gemeente het gebruik van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel moet terugdringen. De elektrische auto’s dragen daaraan bij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
haha

wie gaat dat betalen

Jean-Paul

Wij!

Sjaak

Wel weer lullig dat zelfs de gemeente schijt heeft aan zijn eigen parkeerbeleid en gewoon op de stoep parkeerd waar een ander een bon voor krijgt maar ook dat zegt weer genoeg over de gemeente.

wpDiscuz