Schaap in Groesbeek overleden na aanval hond

GROESBEEK – Dit weekend is er opnieuw een schaap op de Galgenhei in Groesbeek aangevallen door een loslopende hond.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Schaap vorig jaar al aangevallen

Het betrof hetzelfde schaap dat vorig jaar in september is aangevallen. Toen overleefde het beestje het, ditmaal niet. “Waarschijnlijk heeft het dier haar nek gebroken toen het in paniek tegen het hekwerk is gelopen”, aldus Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek. Het schaap dat is overleden had twee lammetjes.

Stichting: “Maatregelen nodig”

De stichting beheert de Galgenhei en heeft al driemaal melding moeten maken van een aanval op een schaap. De eerste keer (in 2013) kon een Rottweiler zich niet inhouden.“Wij zullen op zeer korte termijn met de gemeente Berg en Dal overleggen over de noodzakelijke maatregelen ter bescherming van de kleine kudde schapen die een deel van het jaar op de Galgenhei graast”, aldus de stichting.

Op de Galgenhei geldt een officiële aanlijnplicht. Er staan duidelijk zichtbare borden waarin bezoekers nadrukkelijk wordt gevraagd hun hond aan de lijn te houden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Neulert

Wanneer wordt nu eens eindelijk in de APV vastgelegd, dat honden ALTIJD aangelijnd moeten zijn? Wordt die discussie over hondenpoep ook ineens een stuk duidelijker. Al dat gelul over Mijn hond doet niks, eindigt veel te vaak met: Dat doet ie anders nooit!! Nu een schaap, dan weer andermans hond, die gebeten wordt en en als je er wat van zegt, dan is men beledigd of wordt agressief.

Matje

Neulert….helemaal met je eens.Neem jullie verantwoording.

Anita

Wie zijn hond niet heeft aangelijnd moet een fikse boete krijgen.. Dit is heel erg voor die schaapjes en hun kroost. Maar deze hond kan ook mensen en kinderen aanvallen. Op hoeveel slachtoffers moet men wachten eer dit gebeurd? Lakse troep hier bah bah

Miep
Opjagen / aanvallen van schapen heeft totaal niks te maken met het aanvallen van mensen, Anita. Er lopen op de Galgenhei meer honden los dan dat er aangelijnd lopen. Zeg je er wat van krijg je de grootste ruzie, scheldpartijen, opgeheven paraplu voor je gezicht… Ik loop er graag met mijn aangelijnde hond, maar inmiddels is de lol er wel een beetje vanaf en loop ik constant om me heen te kijken. Ze moeten er maar eens echt veel meer gaan controleren. Eventueel permanent camera toezicht instellen, en fikse boetes gaan uitdelen. Misschien zou het ook helpen als ze een… Lees meer »
henk

Op plekken waar de hond aangelijnd hoort te zijn moet je ze ook aan de lijn hebben. En ook al zijn er plakken waar dat niet nodig is en er lopen andere dieren rond dan lijn ik onze honden vast. En daar is het al vaker gebeurd, dus een algemeen verbod daar invoeren.

pedro

gemeente doe er iets aan

Boze honden eigenaar.

Hopelijk is de eigenaar oftewel die kloottokkie(s) van de loslopende hond flink beboet met daarbij een peperdure dierenartsen rekening, en zou ook mooi zijn als zijn/haar adres even bezocht wordt en/of op de sociale media gedeeld wordt! Maar helaas heeft het schaap en de achtergebleven lammetjes daar niets meer aan. Laat de goede door de kwade het nu maar bezuren want dit zal heus de laatste keer niet zijn en dit valt niet te handhaven, en om herhaling te voorkomen dan maar een geheel verbod voor alle honden aangelijnd of niet!

Matje

Pedro..hoezo gemeente??? Gewoon ten alle tijden je hond(en) bij het uitlaten aangelijnd houden! dank u !!

Bellfante

Leg eens uit wat je eindelijk aan een hond hebt alleen maar last

Boze honden eigenaar.

@ Bellfante oftewel domme ezel. ”Mensen” die zo,n oerdomme vraag stellen hebben volgens mij geen haar op de kop die deugd, laat staan gevoel hebben.

karin

@neulert: in de APV stáát dat honden binnen de bebouwde kom aangelijnd moeten zijn en de galgenhei ligt in de bebouwde kom. dus daar valt geen winst te behalen

Neulert

Karin, ik weet dat in de APV staat dat honden aangelijnd dienen te zijn binnen de bebouwde kom, maar de Galgenhei is een grijs gebied. Daarnaast is handhaving nauwelijks of eigenlijk niet aan de orde! Ook zou het een stuk duidelijker worden als in de gehele gemeente hetzelfde van toepassing zijn.

Miep

@Bellfante Leg eens uit wat, wie dan ook ,aan deze reactie heeft? 🙂

FLOORTJE

HELEMAAL GEEN HONDEN MEER TOE LATEN. DAAR VOORAL NIET DAT HET REGELMATIG VOOR KOMT DAT HONDEN BIJTEN. LAAT DE SCHAPEN LEKKER DAAR VRIJ LOPEN,EN HONDEN ZO WIE ZO AAN DE LIJN MAAR NIET IN EEN SCHAPEN WEI. WAAR GAAT DIT NOG OVER. MOEILIJK DOEN EN HET IS ZO OPGELOST BAH BAH

bellefante

Vertel is wat voor plezier je nou aan een hond hebt. Totaal niks alleen maar een hoop rotzooi bij een ander voor de deur meestal mensen die een hond hebben kunnen niet praten daarom een hond praat niet terug ie a ie a

Miep

Bedankt voor de heldere uitleg @Bellfante!

R. Ommel
In deze val ik Bellfante bij. Wat ik verschrikkelijk smerig vind en ik zie het regelmatig dat men een hond in het gezicht laten likken terwijl deze kort tevoren zijn tokus schoon heeft zitten likken Ik liep laatst met mijn kleinzoon van 3 vooraan in het bos .Daar liep een dame met een middelgrote witte hond. Deze kwam op mijn kleinzoon op zijn loopfietsje af Hij doet niks riep mevrouw nog. Nee hij dit niks, alleen mijn kleinzoon in het gezichtje likken terwijl hij kort tevoren alle keutels in het bos had beroken. Ik heb die hond een stamp gegeven… Lees meer »
Boze honden eigenaar.

R. Ommel, wat een ontzettende kl..tzak ben jij zeg om zomaar even een hond te schoppen totdat hij jankend wegloopt, en dat alleen vw even likken! Die mevrouw had je tussen je kruis moeten schoppen tot je blauw aanliep! Wees blij dat het mijn hond niet was, dan had je nu zonder je eigen tanden gelachen. Wat een figuren op deze aardkloot. En dan ook nog uitleg en begrip aan mevrouw willen vragen..Jezus mina.

R. Ommel

Boze hondenbezitter. Dit is nu weer precies een reactie van een hondenbezitter. Kom of zeg niets over mijn hond want ik pak je. Mijn hond is belangrijker dan de gezondheid van een kleuter. Dan ben je nog meer ‘n HOND als je huisdier.

Boze honden eigenaar.

Iets zeggen of iemand aanspreken over een hond is toch totaal iets anders dan een hond meteen schoppen, jij dierenbeul!

wpDiscuz