Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2017

GROESBEEK – Op Hemelvaartsdag (25 mei 2017) wordt alweer voor de 9e keer in het centrum van Groesbeek het leukste smartlappenkorenfestival uit de regio georganiseerd.


Foto en rechten: Frank Vos.

20 koren

Het gaat hierbij om ruim 20 koren uit heel het land (onder andere Den Bosch, Ridderkerk en ‘s-Gravenzande) die zich rond het middaguur verzamelen op het Dorpsplein. Om 12:00 uur begint het smartlappenkoor Ochaarm op het Dorpsplein iedereen welkom te heten. Rond de klok van 12:45 uur vertrekken de koren naar de diverse locaties in het centrum om op te treden en hun repertoire aan de belangstellenden te laten horen.

Speciale “smartlapjes”

Om de kosten van het festival te dekken (naast de sponsoren, te herkennen aan de roze ballonnen) heeft het organiserende koor Ochaarm uit Groesbeek speciale ‘smartlapjes’ gemaakt. Deze unieke gadget kunt u bij het koor kopen voor 3,50 euro en mag u niet missen. Hang het aan je sleutelbos, tas of speld het op. Uniek en een collectors item! Vele avonden zijn de koorleden aan het knutselen geweest en het resultaat mag er zijn!

Locaties

De deuren en terrassen van de volgende horeca locaties staan open om plaats te bieden aan een optredens van de koren: Cafe Bar De Comm, Cafetaria Domino, Cafe ‘t Mookertje, Lunchcafé de Kroon, IJssalon Passione, Brouwerij en Proeverij d’n Drul, De Spil, Huis Valois en Gasterij ’t Groeske. Op het Marktplein en Dorpsplein vindt u Café Hopmans, Bar en Grill De Locomotief, grill en eetbar Dikkemik en Eigenwijs eten en drinken.

Kinderattracties

Tussen de locaties door zijn er diverse kinderattracties. Om 17:00 uur komen alle koren samen op het Dorpsplein en samen met Ochaarm wordt er met iedereen samen nog lekker gezongen. Ook na 17:00 uur is er muziek bij de diverse horecagelegenheden in het centrum en ook op de pleinen kunt u meedeinen en genieten van de klanken van live muziek.

Zuidmolenbraderie

Tegelijkertijd is er deze dag ook een oergezellige en afwisselende Zuidmolenbraderie met authentieke draaimolen. De braderie bij de Zuidmolen loopt door naar het centrum en is al jarenlang een echte publiekstrekker. De braderie is van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Meer informatie over dit bijzondere festival en het programma kun je vinden in de programmafolder (liggen bij de deelnemers en sponsoren) op Facebook en www.tranendaltussendeheuvels.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2017

Reageren is niet toegestaan.