Berg en Dal klaar met vertragingen Liander en stuurt brief

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft in een brief naar de directie van Liander uitgehaald vanwege de vertragingen die verschillende projecten hebben opgelopen.

Niet meer uit te leggen

Volgens de gemeente is dit aan Liander te wijten. “Uw deel van de werkzaamheden zorgt voor stagnatie en veroorzaakt oplopende kosten van onze werken. Het is aan onze bewoners niet meer uit te leggen waarom de uitvoering van (nuts)werken in de openbare ruimte zo lang duren. Wij worden door hen en ondernemers aangesproken op deze steeds maar uitlopende planningen”, schrijven burgemeester en wethouders.

Houtlaan en Hoflaan

De werkzaamheden bij de Combiwerken ZGZ in de Houtlaan en Hoflaan in Groesbeek hebben een vertraging van 1,5 maand opgelopen. “Ondanks dat wij u toestemming hebben gegeven om een maand eerder te mogen beginnen bleek het voor u niet mogelijk om uw werk tijdig af te hebben. Hierdoor konden wij de Hoflaan niet tijdig asfalteren en was er voor een ander werk geen geasfalteerde omleidingsroute beschikbaar”.

Voorbereiding gaat goed

Er is nog wel een positieve noot te vinden in de brief: “De voorbereidingstrajecten lijken steeds goed te gaan. We wisselen informatie uit, ontvangen goede kostenopgaven en het maken van een planning is ook geen probleem”. Maar dan: “Zodra het werk echter start begint bijna per definitie de vertraging. Dit is hoofdzakelijk te herleiden naar ontbrekende coördinatie uwerzijds in de uitvoeringsfase, fouten bij bestellen van materialen en lange wachttijden voor het bestellen hiervan”.

Gesprek met directie

Het college wil met de directie in gesprek gaan. In het verleden ging het fout bij de Oude Kleefsebaan (2009), Stekkenberg (2011) en Verbindingsweg (2015). Er staan twee grote projecten op de rol: De Dries en de Stekkenberg. De gemeente wil voorkomen dat het weer fout gaat. Bewoners van de Stekkenberg hebben slechte ervaringen over gehouden aan het werk aan een gasleiding in 2011. “Zij hebben toen maandenlang in de rommel gezeten”, aldus de gemeente.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jean-Paul

Enkele weken geleden waren er een aantal lieden die de gemeente er fiks van langs gaven op deze site over de vele wegopbrekingen en ander ongemak. Er lag te veel gelijktijdig ‘open’, men kon nergens meer bij en er moest worden omgereden. Nu blijkt dat de gemeente niet alles in de hand had. Ik wil hiermee zeggen dat er op sites als deze door veel mensen maar dingen voor waarheid worden aangenomen en dat men maar denkt dat de visie welke zij hebben op bepaalde zaken de waarheid is.

Name

Goede open heldere communicatie doet soms wonderen, maar ja. Communicatie is en blijft een dingetje, zeker in ‘gemeenteland’.

karin
maar Jean-Paul. dat is de kwacht van communicatie. in dit geval dat de gemeente vóórdat de kritiek kwam (die je zelfs blind nog kon voorspellen/zien aankomen) een mededeling te doen: lieve burgers van onze gemeente. wij doen ons best alles zo efficiënt mogelijk te plannen zodat zaken niet teveel tegelijk gebeurwen en u extra overlast ervaart. helaas hebben wij dat niet altijd in de hand en zo ook in dit geval. wij doen er alles aan om de overlast zo minimaal mogelijk te houden en hopen op uw begrip. dit stukje typen kost mij 20 seconden misschien. bij de gemeente… Lees meer »
wpDiscuz