40 jaar Groesbeekse weekmarkt…Tijd voor een feestje!

GROESBEEK – In 1977 was de eerste weekmarkt in Groesbeek. Op 6 juni van dat jaar bouwden marktkooplieden voor het eerst hun kramen aan de Spoorlaan. Dat doen ze sindsdien elke dinsdag. Al 40 jaar markt in Groesbeek, dat is een feestje waard. Doet u mee? Kom dinsdag 13 juni naar de markt in Groesbeek, vier gezellig mee en win mooie kortingen!

Start feestelijkheden

De markt begint om 8.30 uur. Om 9.00 uur staat wethouder Sylvia Fleuren stil bij 40 jaar markt in Groesbeek. Daarna reikt ze een oorkonde uit aan vijf families die al veertig jaar op de Groesbeekse markt staan: Slagboom noten en zuidvruchten, De Graaf vis, Van Rijn kaas, De Klein fruit en Hoekjan bloemen. Speciale aandacht gaat naar Daan Hoejman, die er zelf bij was op 6 juni 1977 en nu dus al 40 jaar wekelijks zijn bloemen verkoopt in Groesbeek.

Draaien voor korting

Over twee weken staat er op de gemeentepagina In het Gemeentenieuws een bon. Met die bon kunnen inwoners bij het Rad van Fortuin draaien voor mooie kortingen. Elke bezoeker die aan het rad draait krijgt een leuke markttas (zolang de voorraad strekt). De markt is natuurlijk gezellig versierd. Er is een terras waar bezoekers een gratis kopje thee en koffie krijgen met wat lekkers. Voor de kleintjes is er een limonadeclown.

De markt verandert

Door de jaren heen is het aanbod op de markt wel wat veranderd. Vroeger maakten bijvoorbeeld veel mensen hun kleren zelf en waren er maar liefst twee stoffenkramen. Die zijn er niet meer. Maar ook nu is er een breed assortiment en heeft het winkelend publiek een ruime keuze. Dat publiek komt overigens niet alleen uit Groesbeek, maar uit de hele regio.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 40 jaar Groesbeekse weekmarkt…Tijd voor een feestje!

Reageren is niet toegestaan.