Misdaad: Gemeente Berg en Dal weer iets veiliger

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal doet het dit jaar beter op de Misdaadkaart dan vorig jaar.

De gemeente staat nu 132e. Vorig jaar behoorde Berg en Dal bijna tot de top 100 (102e) van onveiligste gemeenten in Nederland.

Meer autodiefstal, minder inbraken en mishandelingen

Het aantal inbraken, autokraken, mishandelingen en vernielingen nam in 2016 af ten opzichte van 2015. In tegenstelling tot 2015 was er vorig jaar wel een overval en een straatroof. 21 keer was er sprake van autodiefstal; 6 keer meer dan het jaar daarvoor. Er wordt gekeken naar tien soorten delicten. Het aantal meldingen van de tien gemeten delicten nam in Berg en Dal met 18,61% af. Het totale schema staat hieronder.

Regio: Nijmegen en Heumen onveilig

In de regio scoren Nijmegen en Heumen slecht. Nijmegen stond vorig jaar 20e en is nu gestegen naar de 14e plaats. Heumen heeft op de misdaadkaart ook een rode kleur en staat 61e (was 90). Dan komt Berg en Dal, gevolgd door Mook en Middelaar, Cuijk, Wijchen en Beuningen.

Amsterdam vs. Tubbergen

Amsterdam is ook dit jaar de onveiligste gemeente van Nederland. In Tubbergen kun je ‘s nachts de deuren gewoon open laten staan. Bij wijze van spreken dan…. Die gemeente staat namelijk laatste op de misdaadmeter en is daarmee de veiligste gemeente. Maar ook daar wordt wekelijks ingebroken.

Bron: DeGroesbeek.nl, AD


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

En nu de cijfers van de opgeloste zaken.

Neulert

En hoe vaak wordt er GEEN aangifte gedaan ??

wpDiscuz