Aanleg losloopveldje Dries roept vragen op bij C’90

GROESBEEK – De lokale Ubbergse partij Combinatie ’90 (C’90) heeft vragen gesteld over het nieuw aangelegde hondenlosloopveldje aan de Dries in Groesbeek.


Het nieuwe losloopveldje aan De Dries in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Speelheide Dries

Het veldje is aangelegd als onderdeel van “Speelheide Dries”, die zaterdagmiddag officieel werd geopend. Bewoners en de gemeente Berg en Dal hebben samen plannen bedacht om het terrein tussen de Nieuweweg en de Dries op te knappen.

Hondenoverlast

In de politiek is nog geen definitief besluit (zie update) genomen over de aanpak van hondenoverlast en wethouder Alex ten Westeneind moet nog met een concreet voorstel komen. Wel is duidelijk dat er behoefte is aan afvalbakken en een goede voorlichting. Plastic zakjes (al dan niet gratis verstrekt) moeten ook een positieve bijdrage gaan leveren.

Precedent?

Maar omdat er dus nog geen voorstel ligt vraagt C’90 zich af waarom dat veldje aan de Dries al is aangelegd. “In de carrousel (soort “voorvergadering” van de gemeenteraad, red.) is niet aangegeven dat er zulke veldjes zouden moeten komen waarbij de gemeente de uitwerpselen opruimt. Waarom is dit veldje nu aangelegd?”, vraagt de partij aan burgemeester en wethouders. Verder wordt de vraag gesteld waarom de gemeente op dit veldje wél de poep opruimt en op andere veldjes niet. “Volgens ons wordt zo een precedent geschapen”, aldus de partij.

Het college zal binnen 30 dagen reageren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

In Groesbeek hebben we al zoveel shit uit de polder moeten opruimen en vooral financieel moeten inleveren dat we nu ook wel eens een voordeeltje mogen hebben.

Ikke

Zijn deze vragen alleen van C90 of ook van onze Groesbeekse vriendjes politiek en GJS

Maikel

.
Word er eens iets gedaan om de honden uit te laten zodat ze niet op de stoep schijten hebben ze daar nog wat te zeiken, wat willen ze nou. We kunnen onze honden ook massaal in ubbergen laten schijten hoor ook goed.

Kiezer 2014

Populisme uit Ubbergen?
Alom lagere lasten daar door de herindeling, geen enkele vraag over de spoedverkoop van het oude gemeentehuis daar eind 2014?
Wethouders ruiltje met GVP en GJS om Ria Barber aan haar pensioen te helpen en Alex ten Westeneind te matsen?
Hoeveel statushouders wonen er in Ubbergen?
Ik zag dit in 2014 al aankomen, fuseren uit armoede, naam Berg en Dal scoren met gelieg en bedrog, lagere lasten daar en gezeik vanuit de ‘hautaine polder’ over een poepveldje op de Stekkenberg.
Geen enkele sensitiviteit bij CV-90, GJS en het ‘Groesbeekse’ GVP over wat hier leeft.

Jean-Paul
@kiezer 2014, wat sta jij ver van de werkelijkheid. Je klets met wat interessante woorden een slag in het rond. Je schrijft heel wat maar in werkelijkheid staat er niets. Het is toch echt net wat anders gegaan als dat jij de zaken voorsteld. En of je nu hoog of laag springt, een herindeling kwam er toch wel. Dacht ook dat jij wel in je nopjes bent met het huisvesten van statushouders. Zie hiervoor jouw post van maanden geleden. Altijd kritiek van jouw zijde, zie jou graag in de politiek: alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon met jouw… Lees meer »
wpDiscuz