€ 10.000,- subsidie voor “Voorleesexpress”

GEMEENTE BERG EN DAL – De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) krijgt van de gemeente Berg en Dal een subsidie van € 10.000,- voor het project “Voorleesexpress”.


Archieffoto 2013.

Voorleesexpress

Door dit project worden ouders bij de taalontwikkeling van hun kinderen (2 tot 8 jaar) voor de duur van 20 weken ondersteund door vrijwilligers. De nadruk wordt hierbij gelegd op het voorlezen. Het gaat om kinderen die al een taalachterstand hebben of het risico lopen er een te ontwikkelen. “De methodiek van de Voorleesexpress helpt, zo blijkt uit onderzoek. De woordenschat wordt spelenderwijs uitgebreid en de kinderen krijgen plezier in lezen”, aldus het college.

Zowel in Millingen aan de Rijn als in Groesbeek krijgen 10 gezinnen (in totaal 20, red.) hulp van de vrijwilligers. In 2018 denkt het OBGZ zo`n 40 gezinnen te bereiken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
tellen

1000 euro subsidie per gezin….
Met vrijwilligers. Moeten dan wel hele dure boeken zijn.
(of mooie onkostenvergoeding voor de vrijwilligers)

Toontje

Vrijwilligers gaan 20 weken voorlezen aan kinderen uit 10 gezinnen en dat kost €10.000,- subsidie. Waar gaat dat geld dan precies in zitten? En wat zijn dan de profielen van die gezinnen? Of is het allemaal vragen naar de bekende wegen?

Misschien een cursus goed lezen voor bovenstaande heren????

Owja en een reken cursus erbij

Toontje

Nou Jupke, leg jij het ons dan maar eens haarfijn uit.

Uuh €10000,- en 20 gezinnen ( 10 in Groesbeek en 10 in Millingen) dus A : B = uitkomst

Toontje

Volgens mij heeft de redactie bij het oorspronkelijke bericht wat bijgevoegd?

Late we het daar ophouden dan maar, maar als het geld naar een asielzoeker zou gaan was het ook weer niet goed. En als de gemeente niks zou uitgeven ook niet. En als de kinderen op deze manier een goede toekomst tegemoet zien is het toch goed, anders gaan we daar weer over zeuren.

R. Ommel

Jup.

wpDiscuz