Groesbeekse looptour 2017

GROESBEEK – De Groesbeekse looptour 2017 is weer succesvol verlopen.

Ruim 100 starters op de 4-daagse, 7 daagse en de individuele afstanden hebben er voor gezorgd dat dit kleinschalige loopevenement voor de 28e keer in de Groesbeekse bossen kon plaatsvinden.

Uitdaging

Vooral de 7-daagse variant is ieder jaar weer een enorme uitdaging voor de hardlopers. In totaal rennen de lopers ruim 70 kilometer met veel hoogteverschil en steile hellingen en dit gaat de hardlopers niet in de koude kleren zitten. De lange trap op de zondag etappe in de Leemkuil, de motorcross baan op donderdag in Groesbeek, en een zeer steile klim in Berg en Dal als onderdeel van de vrijdagetappe zijn maar enkele van de vele beklimmingen die de lopers moesten trotseren.

Irving Fokkinga en Josien van den Berg

In de 7-daagse variant werd, na een week vol ontberingen, Irving Fokkinga de trotse winnaar bij de heren. Bij de vrouwen werd Josien van den Berg voor de vijfde keer als winnares gekroond en mocht ze de wisselbeker definitief in ontvangst nemen. In de 4-daagse variant werden Rinus van de Voort en Carolien de Wit winnaar.

Boven de 70 jaar

Dat je hardlopen tot op hoge leeftijd kunt beoefenen bleek uit het feit dat maar liefst 4 deelnemers de 7-daagse variant op een leeftijd van boven de 70 jaar hebben volbracht. De organisatie kan terugblikken op een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en kijkt alweer uit naar de volgende editie.


Foto’s met dank aan Tom Langen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse looptour 2017

Reageren is niet toegestaan.