Meer klachten discriminatie gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Het aantal meldingen over discriminatie is in de gemeente Berg en Dal toegenomen. Dat aantal lag in 2015 nog op 15, in 2016 waren het er 27.

Betere registratie, meer meldingen discriminatie

“De stijging is het gevolg van betere registratie van discriminatiemeldingen bij de politie”, aldus Ieder1Gelijk, het Bureau voor Gelijke Behandeling Gelderland-Zuid. Ieder1Gelijk heeft 14 van deze meldingen behandeld. De overige 13 zijn gemeld bij de politie. De meeste meldingen werden gedaan over ras/etniciteit, geslacht, leeftijd, geloofsovertuiging en seksuele gerichtheid.

Politie: “Mannen moeten geen tasjes dragen”

Er is in 2016 bij Ieder1Gelijk een klacht binnen gekomen van een inwoner uit Berg en Dal die een horecagelegenheid in Nijmegen niet binnen kwam. Dit vanwege het dragen van een nektasje. De man voelde zich gediscrimineerd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Nektasjes zouden volgens de ondernemer echter geassocieerd worden met drugs. Nadat de man contact op neemt met de politie krijgt hij te horen dat “de medewerker van de meldkamer het onzin vindt dat meneer over zoiets belt en dat mannen ook geen tasjes horen te dragen”.

Teruggefloten

Het gesprek is teruggeluisterd. De betreffende medewerker van het servicecentrum van de politie heeft van zijn leidinggevende te horen gekregen dat zijn opmerkingen niet passen binnen de klant- en burgergerichtheid zoals de Nationale Politie voorstaat. “Daarbij mag je een eigen mening hebben, maar die moet niet op deze wijze uitgedragen worden”.

Politiek

Verder zijn er meldingen binnengekomen over de publieke en politieke opinie. “In deze gevallen zijn het uitspraken en meningen van politici waar een bewoner van Berg en Dal aanstoot aan heeft genomen. Of uitspraken van particulieren over politici die bewoners van Berg en Dal discriminerend vonden. De behandelde meldingen gingen 9 keer over omstreden behandeling, 5 keer over vijandige bejegening en 1 keer om een bedreiging”.

Bewoners van Berg en Dal hebben in 2016 geen verzoeken tot oordeel ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
realist

ik wordt zo moe van dat “discriminatie”gezever..verschrikkelijk. Vroeger riep iedereen van alles en werd er over en weer een klap uitgedeeld en ging iedereen weer vrolijk verder. Tegenwoordig moet je de woorden drie keer afwegen en o wee als er een verkeerd woordje bij zit..Schei toch uit.

Henk

Realist, ik voel me wel gediscrimineerd door jou reactie☻

Evangelische Omroep luisteraar.
@ Realist, je moet je woorden tegenwoordig zeker afwegen om niet door een groep thuis bezocht te worden en in elkaar getrapt te worden of nog erger, en niemand zal je helpen want dan hebben ze het te druk met filmen zodat je later op Dumpert je eigen benauwde situatie kan zien. Nederland is simpelweg heel snel naar de klote aan het gaan, en dat in een heel rap tempo. Ra-Ra hoe zal dat toch komen?…Jan-maat was toen de Boe-man en vooral in Den-Haag, maar anno 2017 kan men denk niet meer van een Boe-man spreken maar van een man… Lees meer »
Bellfante

Ik vind dat wij als Nederlander gediscrimineerd worden en da anderen steeds maar voor gaan met alles en nog wat en wij Nederlanders op de tweede plek komen en als je mijn niet begrijpt denk maar een na wat er gebeurd is zins de grenzen open zijn

Ben het helemaal met realist en bellfante eens.

wpDiscuz