Nieuwe wellness aan de Knapheideweg in Groesbeek

GROESBEEK – Het bestaande tuin- en wijnbouwbedrijf aan de Knapheideweg 76 in Groesbeek wordt mogelijk een wellness- en wijnbouwbedrijf.


Zicht op de Knapheideweg 76 in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat was twee jaar geleden al bekend, maar burgemeester en wethouders hebben initiatiefnemers Amanda en Gido van Ditshuizen vorige week onder voorwaarden groen licht gegeven om de gewijzigde plannen voor de wellness verder uit te werken. Daarna komt het weer terug in het college.

500m2

Voor het wellness-gedeelte mag er maximaal 500m2 gebouwd worden, 160m2 meer dan aanvankelijk de bedoeling was. Dat is volgens het bestemmingsplan mogelijk als er minimaal 2500m2 aan huidige bebouwing gesloopt wordt. In dit geval wordt er 3700 m2 aan kassen en gebouwen gesloopt.

Meer capaciteit

De initiatiefnemers willen het maximale aantal tegelijkertijd aanwezige bezoekers vergroten. In het oorspronkelijke plan ging men uit van maximaal 50 personen tegelijkertijd, maar dat zou bedrijfseconomisch niet haalbaar zijn. Dit mag, mits de noodzaak ervan voldoende wordt onderbouwd, worden uitgebreid naar maximaal 150 personen. “In ieder geval zo kleinschalig als bedrijfseconomisch redelijkerwijze mogelijk is”, aldus het college.

Verbreding Klein Amerika

De verwachting is dan wel dat het in de omgeving een stuk drukker zal worden met het verkeer. De wegcapaciteit van de Bredeweg is echter ruim voldoende, zegt het college. Ook is er aan parkeergelegenheid (84 plaatsen op eigen terrein) geen gebrek. Wel moet Klein Amerika worden verbreed tot aan het punt waarop de entree van het wellnesscomplex komt te liggen. Ontsluiting gaat via die weg en verkeer kan elkaar anders niet passeren. De kosten van het verbreden van de weg bedragen € 32.000,- en de gemeente Berg en Dal betaalt vanwege achterstallig onderhoud de helft.

Draagvlak buurt onzeker

De verwachting is dat het politieke draagvlak, vanwege het feit dat het plan aansluit op de vastgestelde structuurvisie, voldoende is. Wel moet blijken of er vanuit de omgeving draagvlak is. Het plan is namelijk, zo zegt het college, nog niet besproken met de buurt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Name

“Draagvlak buurt onzeker”, maar om wat voor een soort wellness gaat het hier dan als er voor max. 150 bezoekers plek moet zijn?

Lambert

150 tegelijkertijd dus bij een wissel 150 tot 300 auto’s die elkaar tegen komen op Klein Amerika het lijkt de Dorpsstraat wel!!

Gruusbek

Lijkt me een goed idee! Kan een schitterende welness worden met uitzicht over Klein Amerika met een lekker wijntje erbij. Hoop dat het wel een beetje betaalbaar zal zijn. Goed voor het toerisme!

niettess
” Het plan is namelijk, zo zegt het college, nog niet besproken met de buurt.” Zal ze toch ook worst wezen wat de buurt ervan vindt want de kogel is toch al door de kerk, en het draagvlak van de buurt zal heus niet meer dan 0,0 zijn. En ook al 16.000 euro uitgetrokken voor die weg te verbreden, dat riekt een beetje naar vriendjes bij de gemeente want probeer dat maar is voor elkaar te krijgen op een ”legale” wijze als de weg bij je bedrijf te smal is. Zo,n grootschalig wellness gebeuren met zeer veel verkeer erbij past… Lees meer »
carolien

Juist wijngaard en welness zijn prachtig op deze locatie

wpDiscuz