Financiële ondersteuning voor ondernemers

GEMEENTE BERG EN DAL – Loopt uw onderneming even niet zo goed en heeft u tijdelijk financiële hulp nodig? Of wilt u een bedrijf starten maar heeft u hiervoor niet voldoende geld?


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de Bbz-regeling van de gemeente. Met de regeling kunnen ondernemers uit Berg en Dal financiële ondersteuning krijgen in de vorm van een lening en/of uitkering.

Voor startende én voor gevestigde ondernemers

• Wilt u een bedrijf starten? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een periodieke uitkering en/of bedrijfskrediet tot maximaal € 35.677. Een belangrijke voorwaarde is dat u op het moment van aanvraag een bijstandsuitkering heeft. En dat het bedrijf dat u wilt beginnen naar verwachting levensvatbaar is.

• Heeft u al een eigen bedrijf? Dan kunt u wellicht een tijdelijke uitkering óf een lening van maximaal € 193.784 aanvragen. Ook hierbij is het belangrijk dat uw bedrijf levensvatbaar is.

• Naast de Bbz-regeling zijn er speciale regelingen voor oudere zelfstandigen en beëindigende zelfstandigen. Met de regelingen wil de gemeente de lokale economie stimuleren en faciliteren en zowel startende als gevestigde ondernemers financieel ondersteunen.

Meer informatie

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag kunt u terecht op de website van de gemeente. Of bel 14 024 en vraag naar mevrouw Van Tilburg. Zij is op woensdag en donderdag aanwezig. Belt u op andere dagen, dan wordt u teruggebeld.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Een gemeente is geen bank. Dit is geld van burgers die dit (gedwongen) aan de gemeente toevertrouwen om uit te geven aan noodzakelijke uitgaven voor de gemeenschap. Een eis voor de lening is dat de lening alleen wordt verstrekt aan bedrijven die levensvatbaar zijn. Wie bij de gemeente moet dat beoordelen? Als het echt levensvatbare bedrijven zijn dan zal een bank ook bereid zijn een lening te verschaffen. 50% van de startende ondernemers is binnen 5 jaar failliet. Maar ja dan gaan gewoon de lasten van de burgers weer omhoog !!!! De gemeente geen centje pijn en geen ambtenaar eruit.… Lees meer »
henk

raar he, als je vanuit een uitkering start heb je zoveel mogelijkheden en aanvulling door de overheid (behoud van uitkering en tegelijk starten met zelfstandig ondernemen, hierdoor heb je dubbele inkomsten, voor bepaalde periode). Maar bij het starten van een onderneming vanuit dienstverband (dus ontslag nemen bij de werkgever), heb je totaal nergens meer recht op. Als het mis gaat krijg je nauwelijks een uitkering. Wel beetje gek en jammer.

splinter

Denk dat ik ook maar eens iets begin zie wel hoe het loopt met het Riefkoekenhuis

wpDiscuz