[Foto’s] Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – De Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje bracht donderdag een werkbezoek aan de gemeente Berg en Dal.


Raadsleden, burgemeester, wethouders en de commissaris van de Koning voor het gemeentehuis in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Vanaf 16.00 tot 18:00 uur nam hij deel aan een extra vergadering met de gemeenteraad. Deze vergadering vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en was openbaar toegankelijk voor geïnteresseerden.

Kanker

De commissaris is al meerdere malen getroffen door kanker. In 2010 kreeg hij longkanker, in 2015 nierkanker en onlangs werd een grote hersentumor ontdekt. Ondanks al deze tegenslagen maakt Cornielje het goed. “Ik wil u bedanken voor de mand met streekproducten die ik enkele weken geleden heb gekregen toen bekend werd dat ik weer ziek was. Het medicijn is aangeslagen en ik ben hoopvol dat dat zich ook doorzet. In het verleden heeft dat tot twee keer toe goed gewerkt. Ik voel me goed”, liet hij weten.

Compliment

Er werd onder meer gesproken over burgerinitiatieven in de gemeente Berg en Dal, waar er best veel van zijn. “Ik heb het college gevraagd een lijst aan te leveren en ik heb nog nooit zo`n lange lijst gekregen. Dat is mooi. Het zijn veel verschillende initiatieven, een mooie variatie”, aldus Cornielje. “Ik ben benieuwd hoe u daar als raad mee om gaat.”

Goed nieuws

Positief nieuws was er voor inwoners van Groesbeek-Breedeweg. Lang hield de provincie Gelderland, ondanks de inzet van verschillende lokale werkgroepen en politieke partijen, de komst van een zebrapad tegen. Burgemeester Mark Slinkman heeft nog een brief gestuurd naar de commissaris. Cornielje kreeg het in ieder geval te horen donderdag. “Waarom is de provincie zo traag en stroperig om mee te denken met de inwoners? Inwoners weten beter wat er speelt in hun omgeving dan ambtenaren uit Arnhem”, aldus Miengske Borremans (C90). Cornielje maakte bekend dat de provincie bereid is een zebrapad aan te leggen.

Na afloop van de vergadering gingen de aanwezigen naar Gasterij ‘t Groeske voor een afsluitende borrel. Onderweg gaf wethouder Sjaak Thijssen nog wat informatie over het nieuwe centrum.

De hele vergadering terugkijken kan hieronder. Direct naar de toezegging over het zebrapad? Klik hier!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.