Leerlingen Op de Horst snuffelen in natuur

GROESBEEK-DE HORST – Evenals vorig jaar hebben alle leerlingen van basisschool Op De Horst in Groesbeek weer een middag les in de vrije natuur gevolgd.

Langs de Groesbeek moesten een drietal opdrachten worden uitgevoerd.

Verkoeling

Voor de leerlingen waren de natuuractiviteiten, met ondersteuning van (groot)ouders van leerlingen, een leerzame middag. Voor elke groep waren de opdrachten afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Gelukkig zorgde het water van de Groesbeek, naast een beker limonade (aangeboden door camping “Bij Ons”), voor de nodige verkoeling tijdens het warme weer.

Ervaringsgericht onderwijs centraal

Deze buitennatuurlessen worden tweemaal per jaar georganiseerd voor de leerlingen van basisschool Op De Horst in Groesbeek, een school waar ervaringsgericht onderwijs centraal staat. Hierbij vormen zelf ervaren en ontdekken door kinderen de basis van het leerproces. Met veel praktische opdrachten vergroten de leerlingen op een natuurlijke wijze hun kennis en kunde.

Dit onderwijs wordt verzorgd door een enthousiast onderwijsteam en met steun van ouders. Meer informatie over de school en ervaringsgericht leren kunt u krijgen bij de school, tel. (024) 3976072 of www.bs-opdehorst.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jaap

Laat ze maar eens snuffelen aan metsel en timmerwerk of andere ambachten daar hebben we later veel meer aan dan nog meer van die boom kunffelaars

Een Natuurliefhebber.

Mooi dat de kinderen op vroege leeftijd de prachtige natuur op een mooie leerzame manier leren kennen. Zou mooi zijn als het op alle scholen toegepast zou worden.

wpDiscuz