Leo Wijnhoven brengt derde solo-cd uit

GROESBEEK – Na de successen met de cd’s “Puur” en “Schön war die Zeit” komt er nu opnieuw een soloalbum uit van de Groesbeekse trompettist Leo Wijnhoven.

Dit album krijgt de titel “Verrassend”.

16 nummers

Het album bevat zestien nummers waarvan vier in Oostenrijkse stijl. Verder komen er nummers voorbij met een hoog herken-gehalte. Ook is er een nummer speciaal geschreven voor Leo door Jan Janssen (Jan de Galgenhei) met de titel “Fantasie”.

Bijdrage

Diverse artiesten hebben hun bijdrage geleverd aan deze CD. Zo heeft Bart Eikhout bij diverse nummers hetaccordeonwerk voor z’n rekening genomen, heeft Theo Kicken de Oostenrijkse nummers voorzien van zijn bariton-klanken en heeft zangeres Pearl (Lisethe Lukassen) het koorwerk voor haar rekening genomen.

Leo Wijnhoven

Leo begon zijn trompet-carrière al op 12-jarige leeftijd bij fanfare Wilhelmina. Van daaruit heeft hij de overstap gemaakt naar een tweetal bandjes. Daarna ging hij met broer Henk verder als de Gebroeders Wijnhoven. Ook de Seven Hills Trumpets maakte Leo deel van uit. Sinds ongeveer drie jaar moet Leo het wat rustiger aan gaan doen, maar het trompetspelen kan hij niet laten. Hij ontmoette Louis van Duijnhoven, eigenaar van de Clearsound Music studio in Groesbeek. Die samenwerking ging zo goed dat nu dus het derde soloalbum uit de perserij komt.

10 juni

De CD zal vanaf 10 juni voor € 9,95 verkrijgbaar zijn bij Texaco Oomen aan de Herwendaalseweg in Groesbeek en bij de Bruna in de Dorpsstraat in Groesbeek. Ook zijn alle nummers vanaf die datum te downloaden via alle bekende downloadportals zoals ITunes en Spotify. De releasedatum is speciaal gekozen om mensen de kans te geven een leuk Vaderdagcadeau aan te schaffen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Verrassend ,mooie titel . met zijn broer en nu alleen heeft hij mij altijd verrast met zijn prachtige muziek.

miel fransen

En trompet leren spelen bij fanfare Wilhelmina op 12 jarige leeftijd, was voor mijn tijd maar ben super trots.

wpDiscuz