Grafkelders op begraafplaats Heselenberg

GROESBEEK – Op de gemeentelijke begraafplaats Heselenberg in Groesbeek is het binnenkort mogelijk om in een grafkelder geplaatst te worden.

De gemeente Berg en Dal gaat vijf van deze betonnen kelders bestellen en plaatsen. Een investering van € 6.000,- (€ 1200,- x 5).

Nu nog niet mogelijk

Een groep inwoners wenst na het overlijden in een kelder geplaatst te worden op een apart deel van de begraafplaats. Die mogelijkheid is er op dit moment niet, maar het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs goedkeuring gegeven voor extra mogelijkheden, waaronder de keldergraven.

€ 1200,- extra

Deze zijn wel duurder dan de zandgraven. Bij de nabestaanden worden naast de kosten voor een particulier graf, de kosten van een keldergraf in rekening gebracht. Totaal komt uit op € 2845,- en dat is € 1200,- meer dan een “gewoon” graf.

Grond naast het graf afvoeren

Een andere nieuwe mogelijkheid is het afvoeren van grond tijdens begrafenissen. Het hoopje zand komt nu naast het graf te liggen en daar zijn klachten over. “Er zijn nabestaanden die dit niet prettig en confronterend vinden. Als optie kunnen wij deze grond (tijdelijk) elders opslaan”, aldus het college. Hieraan zitten wel kosten verbonden: € 250,-.

Tot slot is het binnenkort mogelijk om een subtiel gedenkteken te plaatsen ter nagedachtenis van een as verstrooiing.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
splinter

Duur hoopje zand verplaatsen ze dat met een lepel?

Voor 250 euro heb ik mijn hele tuin uit laten graven ,wat een oplichterij .

pedro

triest voor nabestaande

Rob dat was zeker “ZWARTE” grond.
Als je grond tijdelijk opslaat op een andere plek moet je twee maal opladen en afladen, en het gaat om een plek tussen andere graven in. Probeer maar een bedrijf te vinden dat die klus “wit” voor €250.- wil doen.

wpDiscuz