Flink meer laadpalen in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanaf 2018 worden er tot en met 2020 jaarlijks 10 laadpalen geplaatst in de gemeente Berg en Dal.


Een auto maakt gebruik van het nieuwe laadpunt in de Groesbeekse parkeergarage. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het huidige totaal van 3 laadpalen wordt daarmee opgeschroefd naar 33. De laadpalen zullen op strategische plekken en op aanvraag van bewoners worden geplaatst.

117.000 elektrische auto’s

Op dit moment rijden er 117.000 elektrische auto’s in Nederland en zijn er 13.000 publieke laadpalen beschikbaar. “Om de groei van het aantal elektrische voertuigen te kunnen stimuleren en te faciliteren is een uitbreiding van het aantal openbare laadpunten nodig”, zeggen burgemeester en wethouders. De provincie Gelderland en Overijssel verzorgen de aanbesteding.

500 euro per laadpaal ipv 2900

De gemeentelijke bijdrage is € 500,- per laadpaal en voor dat bedrag wordt de paal geplaatst, onderhouden en gedurende 10 jaar geëxploiteerd. Zelf aanschaffen is een stuk duurder. Dat kost € 2.916,- per paal exclusief de abonnementskosten van € 18,50 per maand. Bij andere opties geeft de gemeente de regie uit handen en dat wil ze niet.

Energieneutraal

De gemeente Berg en Dal streeft er naar om in 2050 energieutraal te zijn. Elektrisch rijden draagt bij aan schonere lucht, minder geluidsoverlast, minder energieverbruik en een grotere onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Flink meer laadpalen in gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.