Vanavond: Horeca en verenigingen bij elkaar om APV

GEMEENTE BERG EN DAL – Horeca en verenigingen praten vanavond samen met de gemeenteraad over de bepalingen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV).


Gemeentehuis in Groesbeek vanuit een hoogwerker. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat dan om het horecagedeelte daarvan, waarin het een en ander is vastgelegd voor de paracommerciele horeca zoals sportverenigingen, wijkgebouwen en clubhuizen. In Millingen is er een uitzondering voor de schutterijen. Zij mogen meer paracommeriele feestjes organiseren dan de rest. De reguliere horeca zet zich in voor “gelijke monniken, gelijke kappen”.

Het gesprek is bedoeld voor de beeldvorming van de raad. De gemeenteraad spreekt namelijk drie dagen later, op 29 juni, gezamenlijk over dit onderwerp tijdens de zogeheten carrousel (voorvergadering gemeenteraad). Tijdens de reguliere, openbare raadsvergadering van 13 juli wordt de aangepaste APV definitief vastgesteld, is de planning.

Wilt u ook meepraten over dit onderwerp? Dat kan vanavond vanaf 20:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Groesbeek.

Dossier APV 2017 op DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Name

Geen uitzonderingen maken, ook niet voor de schutterijen. We zijn nu eenmaal 1 gemeente. In Millingen moet horeca en verenigingen er samen uit zien te komen, door alles gelijk te trekken in de gemeente help je ze juist een stap in de goed richting.

wpDiscuz