Bouw woningen Wilhelminaweg en Dennenkamp niet toegestaan

GROESBEEK – Bij het voormalig varkensbedrijf van de heer Lamers aan Klein Amerika 7 in Groesbeek wordt 2100 m2 aan bedrijfsbebouwing gesloopt. Men wil ter compensatie elders twee vrijstaande woningen van ieder 1000 m2 bouwen.


Klein Amerika 7. Bij R555 staan de stallen.

Burgemeester en wethouders (B&W) gaan wel akkoord met de verandering van bestemming (agrarisch naar wonen), maar niet met de voorgestelde locaties om woningen te bouwen.

Koningin Wilhelminaweg en Dennenkamp

Namens Lamers heeft Agriteam Makelaars een verzoek ingediend voor een wijziging van de bestemming. Vier varkensstallen worden gesloopt en de mestplaat wordt verwijderd. Het varkensbedrijf is gestopt, maar de bebouwing en bestemming zijn nog aanwezig. Ter compensatie van de sloop mogen er twee woningen terug gebouwd worden. Lamers wil die op onbebouwde stukken weiland aan de Koningin Wilhelminaweg en Dennenkamp bouwen in plaats van op de bedrijfslocatie bij Klein Amerika 7 zelf. “Als Agrarisch Makelaar/Taxateur vinden wij het niet verstandig om de bouwkavels voor woningen met een woonbestemming te realiseren in een “open” gebied en tussen de agrarische bedrijven”, is de uitleg.

Niet geschikt vanuit ruimtelijk oogpunt

Dat ziet de gemeente niet zitten. Mocht nieuwbouw op de huidige locatie echt niet mogelijk of wenselijk zijn, zoals door de verzoeker is aangegeven, dan kan er naar een andere plek gekeken worden. Dat is volgens het college in dit geval echter niet voldoende aangetoond. Verder zouden de voorgedragen locaties vanuit ruimtelijk oogpunt niet geschikt zijn. “Er ontstaat daar een ongewenste verdichting op een plek waar nu geen bebouwing aanwezig is”, aldus B&W.

Woningen op Klein Amerika toch acceptabel?

Het college is dus wel akkoord met de wijziging van de bestemming, maar ziet dan liever woningbouw op Klein Amerika 7. Mits landschappelijk goed ingepast is daar geen bezwaar tegen. Met de aanvrager zal er overleg plaatsvinden om te kijken of de twee woningen niet alsnog op Klein Amerika 7 gebouwd kunnen worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bouw woningen Wilhelminaweg en Dennenkamp niet toegestaan

Reageren is niet toegestaan.