Provincie bereid om zebrapad aan te leggen op Bredeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Er komt mogelijk toch een voetgangersoversteekplaats op de Bredeweg in Groesbeek-Breedeweg.

De Bredeweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit is donderdag bekend geworden tijdens het werkbezoek van de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, aan de gemeente Berg en Dal.

“Zebrapad onveilig”

Voor de reconstructie van de weg lag er al zo`n oversteekplaats (op een onveilige plek) en die is naderhand verdwenen. Er was al gesproken over een zebrapad ter hoogte van de Parachutistenstraat, maar de provincie Gelderland wilde daar niet in mee gaan. Het is daar veilig genoeg en een zebrapad zou juist onveilig zijn, was de uitleg.

Raadsvragen

Sociaal Groesbeek stelde in maart raadsvragen en wilde van burgemeester en wethouders weten wat er aan gedaan kon worden om alsnog een zebrapad op de provinciale weg te realiseren. Het college liet daarop weten dat zij met de provincie Gelderland in gesprek was om de oversteekbaarheid op dit soort wegen te verbeteren. Niet alleen in Groesbeek, maar ook in Leuth.

Bereid om besluit te heroverwegen

Donderdag liet Cornielje in een extra raadsvergadering weten dat de provincie bereid is om een zebrapad aan te leggen. “Maar dan moet op die weg wel eerst de snelheid eruit gehaald worden. Als automobilisten daar hard rijden is een zebrapad niet meer dan schijnveiligheid”, sprak hij. “Dan gebeuren er ongelukken”. Een zebrapad op een verhoging zou dus een optie zijn. “Dan móéten automobilisten wel afremmen”.

Overleg

De provincie is in ieder geval bereid het eerdere besluit te heroverwegen en weer met het gemeentebestuur in gesprek te gaan. “Het verkeersbesluit moet dan nog worden aangepast, dus het is niet van de een op andere dag geregeld. Maar we willen het serieus overwegen”. Burgemeester Mark Slinkman liet direct namens het college weten op de kortst mogelijke termijn in overleg te willen treden met de provincie om tot een oplossing te komen.

Raadslid Johanna Brouwer (VOLG) is blij met het resultaat. Zij heeft zich met verschillende werkgroepen al jaren ingezet voor de komst van een degelijke oversteekplaats op de Bredeweg.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Gelukkig dat de bewoners in de Breedeweg straks weer veilig over kunnen steken. Goed werk van sociaal Groesbeek en een beetje flauw van Volg om tijdens de bijeenkomst met de eer proberen te gaan strijken.

kiezer 2014

Gaat het hier om politiek gewin of veiligheid voor de inwoners?
In Groesbeek centrum telde ik minimaal 10 oversteekplaatsen in 30 en 50 km gebieden, zonder verhoging!
Breedeweg niet EEN en dat is al jaren zo!
Ik kan er nog wel 2 locaties bij benoemen; Hemeltje en bij de Groesbeekse Boys.
Moet dat nu echt in Arnhem bepaald worden??

Name

Mooi voorbeeld van burgerparticipatie die keer op keer stuk loopt bij de overheid. Struisvogelpolitiek om jezelf een compliment te geven omdat ‘onze gemeente’ zo goed luistert naar de wensen van haar inwoners. Misschien op papier, maar in de uitvoering is die participatie dramatisch. Burgers willen niet alleen gehoord worden, er moet ook actie worden ondernomen om de initiatieven te realiseren. Wat een bureaucratische rompslomp wordt er van gemaakt om die paar witte strepen op dat stuk asfalt te krijgen.

Hoppie

Hier wordt al meerdere jaren door veel mensen voor gepleit. Wie probeert hier nu met de eer te gaan strijken.. SG hoor of zie je verder niet. Niettemin fijn dat het mogelijk wordt geregeld.

Robbert J.

Misschien ook meteen 30 maken? Lijkt me nog iets veiliger.

Realist

@Hoppie: leuk en aardig dat hier al jarenlang door meerdere mensen over wordt gesproken, maar pas sinds Sociaal Groesbeek kritische vragen ging stellen is een en ander op gang gekomen. Misschien staat je dat niet aan, het is wel de realiteit.

www.hanspeters.eu

Soms vind ik het wel eens lastig, dat ik door een aantal lieden als niet zichtbaar word betiteld. Soms voer ik een eigen/partijstrategie. Om nu op de hoogte te zijn wat mijn/onze bijdrage was, kijk even op mijn blog en je ziet de bewijzen in een tijdlijn.

wpDiscuz