[Foto’s] Werkzaamheden aan dierenweide begonnen

GROESBEEK – Het werk aan de dierenweide aan de Kerkstraat in Groesbeek is deze week gestart.


De dieren zijn even op vakantie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het weitje, al ruim 45 jaar beheerd door de familie Van de Ven, krijgt een grote opknapbeurt. De gemeente heeft eerder al bankjes geplaatst en vijf bomen weggehaald.

Achterstallig onderhoud

Er was sprake van achterstallig onderhoud. De dierenverblijven zijn aan vervanging toe, de vijver was buiten zijn oevers getreden en het gras nog sporadisch aanwezig door te weinig lichtinval en overbegrazing. Tijd dus om het weitje weer een beetje op te leuken en te herinrichten. De huidige dierenverblijven worden vernieuwd en het grote verblijf krijgt een uitbreiding, met eenvoudige keuken en toilet.

“Vakantie”

“Wij (dieren) zijn van 6 juni tot 17 juli met vakantie. Tijdens onze vakantie wordt gewerkt aan een nieuw huis”, staat er op een bord dat aan het hekwerk van de weide hangt. Het bestaande gebouw en de vijver worden opgeknapt. Vrijwilligers vervangen de kleine buitenverblijven. Verder wordt er voor het gebouw een terras aangelegd. Daarna gaat men de grond los maken en gras zaaien. Uitvoering van die werkzaamheden is niet mogelijk als de dieren er zijn, dus ze zijn tijdelijk elders geplaatst. Waarheen? Naar (familie van) vrijwilligers van de dierenweide, maar ook andere betrokkenen.

Wei heeft meerdere functies

De weide krijgt ook nog andere functies. Het wordt ingezet voor leer/werk-trajecten en educatie en toegankelijk gemaakt voor kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Het idee is dat zij de wei in kunnen en uitleg krijgen over de verzorging. De ingang van de wei verhuist naar het terrein van Pluryn aan de Kerkstraat 9. Straks kunt u via het nieuwe gebouw de wei in.

Totale kosten bedragen € 93.000,-. Ook Pluryn en de familie Van de Ven betalen mee.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Leuk 🙂

Leuk

Stom.

troest

geweldig!!!

wpDiscuz