[Foto’s] 20 deelnemers bij Heel Berg en Dal Bakt 2017

BERG EN DAL – Zondagmiddag was de tweede editie van Heel Berg en Dal Bakt in het dorp Berg en Dal.


de taarten van Heel Berg en Dal Bakt 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Ditmaal niet op het parkeerterrein bij Hamersveld, maar op het plein bij dorpshuis Kerstendal.

Inzet

Het aantal deelnemers was minder dan vorig jaar, toen er maarliefst 30 taarten te testen waren. Dit jaar waren er 20 taarten, dus aan suikers nog steeds geen gebrek. Opnieuw was goed te zien dat de culinair artiesten uit de gemeente Berg en Dal aardig hun best hadden gedaan om iets smakelijks op tafel te zetten. “Het was een kwalitatief goede jaargang”, aldus burgemeester Mark Slinkman na afloop.

20 taarten

Er waren 7 zoete taarten, 8 koelkast taarten, 4 hartige taarten en één misbaksel. Dat laatste viel overigens wel mee. Door de warmte moest de jury snel beginnen met het nemen van de eerste hapjes, want enkele koelkasttaarten kregen het namelijk zwaar. Die jury bestond uit burgemeester Slinkman, Kerstendal-voorzitter Jos Verstegen en de dochters van Hans de Echte Bakker (Anne en Ellen). Hans kon zelf niet in verband met vakantie.

Veel vermaak

Zo`n 1,5 uur na de eerste hap had de vierkoppige jury van alle taarten een stukje geproefd, de resten waren voor de aanwezigen. In de tussentijd vermaakten kinderen zich op springkussens die op het schoolplein van de Titus Brandsmaschool stonden. Op het plein voor dorpshuis Kerstendal konden kinderen zich laten schminken en was er een workshop cupcakes maken. De volwassenen konden een nieuw biertje van een lokale bierbrouwerij proeven.

Ivana van den Berg grote winnaar

Na een overleg van 20 minuten kwamen de juryleden weer naar buiten. De winnaars van iedere categorie kregen een bakbijbel, de nummers twee een bon á € 20,- van Hans de Echte Bakker en de nummers drie een lekkernij. Voor de kinderen was er ook een speciale prijs. De grote winnaar ging naar huis met een wisseltrofee. Dit jaar won Ivana van den Berg uit Groesbeek de wisselschaal; haar taart (met de naam “Strawberries & Sprinkles”) zag er prachtig uit. Titelverdedigster Heidi Krispijn kreeg dit jaar de derde prijs in de categorie “zoet”.

De exacte uitslag staat hieronder.

Categorie “Misbaksel”
1. Anne en Niek Reumer.
Klik hier voor de taart

Categorie “Taart uit koelkast”
1. Koen en Bram Thijssen.
Klik hier voor de taart
2. Villa Hamer.
Klik hier voor de taart
3. Floor Reinders.
Klik hier voor de taart

Categorie “Hartig”
1. Heidi/Arnoud Klein Tank.
Klik hier voor de taart
2. Milou Verbeet.
Klik hier voor de taart
3. Inge Bastiaanssen.
Klik hier voor de taart

Categorie “Zoete taart/cake”
1. Ivana van den Berg (tevens wisseltrofee).
Klik hier voor de taart
2. Boris, Minke en Jara Sluijsmans.
Klik hier voor de taart
3. Heidi Krispijn.
Klik hier voor de taart

De organisatie, Berg en Dals Bloei, heeft zondag al laten weten dat er volgend jaar waarschijnlijk weer een bakwedstrijd is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] 20 deelnemers bij Heel Berg en Dal Bakt 2017

Reageren is niet toegestaan.